Naslovnica Showbiz Zvijezde

Štulić: Živim asketski i pišem pjesme, ali neću izdati album

– Ne dolazi u obzir da izdam CD! Autorske pjesme moja su privatna stvar. I obrade narodnih skladbi privatna su stvar, ali čovjek ne živi na Marsu i to je bio kompromis – kaže Štulić
07. kolovoza 2012. u 18:00 127 komentara 1350 prikaza
štulić (1)
Foto: Dnevni avaz
Pogledajte galeriju 1/3

Kultni lik glazbene scene ovih prostora Branimir Johnny Štulić prekinuo je medijsku šutnju. U intervjuu za bosanski list Dnevni avaz progovorio je o boemskom životu u nizozemskom gradiću Houtenu, gdje živi već 17 godina.

Tristotinjak klikova

I dalje stvara glazbu, a prošli je vikend na YouTubeu objavio 18 novih obrada narodnih pjesama. Od ožujka prošle godine stavio ih je ukupno 320. Piše i autorske stvari, ali njih nema namjeru nigdje objaviti.

– Ne dolazi u obzir da izdam CD! Autorske pjesme moja su privatna stvar. I obrade narodnih skladbi privatna su stvar, ali čovjek ne živi na Marsu i to je bio kompromis – kaže Štulić. Ne zamara se time što je svaka nova obrada u pet dana skupila tek tristotinjak klikova, a nekoć je s grupom Azra bio jedan od najtiražnijih glazbenika na Balkanu.

– Manijakalno radim! Mijenjam dan za noć. Nekad sam i bos hodao, uvijek sam nekako asketski bio raspoložen. Uvijek živim asketski, samo u posljednje vrijeme ne stojim kao prije na jednoj nozi toliko dugo – šaljiv je 59-godišnjak kojeg zdravlje dobro služi. Uvijek je željan novih znanja te trenutačno proučava Kraljevića Marka. Ističe da o Marku nisu napisana ni dva slova, ono što se zna opjevano je u narodnim pjesmama.

Tajna Kraljevića Marka

– O njemu se ne zna ništa osim da se ženio, da je ponovno mijenjao drugu ženu za prvu te da je poginuo 1395. Najvažnija stvar su dubrovački arhivi, jer je u to vrijeme Dubrovnik bio najpouzdaniji bankarski grad – upućen je Johnny. Osvrnuo se i na G. Bregovića za kojeg kaže da je jedan od rijetkih ljudi koji zaslužuje slaviti rođendan. – Brega je fenomen, s njim se nitko ne može mjeriti.

Štulić u svoj dom rijetko prima goste, a jedan od zadnjih bio je glumac Sergej Trifunović, otkrio je.

Roštilj
Za sve grill majstore
Kako popraviti dojam na roštilju? Jednostavno, kobasicama

A1 izdvaja za Vas

 • chemica:

  Propade mu Jugoslavija, propade i Štulić s njom. Kako je pak nama ostalima...Baš nam i ne ide najbolje. Koga briga što misle ovi likovi koji se u proteklih nekoliko sati izredaše na kontejneru pred zgradom. Prvi traži boce. Drugi je ... prikaži još! pronašao samo pinkalu pa je rastavlja. Što je pak našla žena s djetetom od desetak godina koje joj "sekundira"...Možemo samo zavidjeti takvima kao što je drug Štulić. Pobjegoše na vrijeme iz ovog Pakla.

 • Avatar Zezanje
  Zezanje:

  Hahhahaaa,....pa on se zaj***ebava,.....hahhaa,...i to maximalno.

 • AlienattacK:

  Ma vattelo a pigliare in culo yugoslavo Štulić