Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'tko želi biti milijunaš'

Student Jan pao na odgovoru za 18.000 eura, a na jednom pitanju iskoristio čak dva džokera

Foto: HRT screenshot
1/8
24.03.2023.
u 09:12

Jan Težak iz Zagreba, "Milijunaša" je zaključio ponudom netočna odgovora na 12. pitanje iz likovne umjetnosti i s osvojenim iznosom drugoga praga.

Umirovljeni profesor i politolog i nastavljač iz prošle emisije, Slobodan Radivoljević iz Nove Gradiške na osmom pitanju zatražio je pomoć publike ne bi li saznao ima li afrički kontinent, Europa, Sjeverna Amerika ili Južna Amerika najviše država s obalom na dva ili više oceana. Za Afriku publika je glasala s 38 posto, 5 posto glasova dodijelila je Europi, 47 posto Sjevernoj Americi, a 10 posto glasova Južnoj Americi. Slobodan je naposljetku za konačan odgovor odlučio ponuditi sjevernoamerički kontinent te osvojio 1000 eura, a "vrući" stolac prepustio najuspješnijem u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst".

Idući je natjecatelj, Zagrepčanin Jan Težak prvoga džokera, onoga "pola-pola", iskoristio na pitanju za 1000 eura. 



Kako se još naziva razdoblje mezozoika, glasilo je osmo pitanje čiji je sužen izbor ponude odgovora sadržavao doba gmazova i doba sisavaca (dok su upotrebom džokera izostala prethodno ponuđena doba riba i ptica). Student pete godine medicine točno se opredijelio za doba gmazova. Jan je na sljedećem devetom pitanju iskoristio preostala dva džokera ne bi li odgovorio nalazi li se drugi najviši vrh svijeta u Kordiljerima, Altaju, Karakorumu ili u Kunlunu. Džokeru "zovi", koji je kao i sam natjecatelj, spomenuo da bi riječ mogla biti o vrhu K2, jedino poznato zvučao je Kunlun. No, Jan je zatim ipak odlučio za mišljenje pitati i publiku koja je najviše, 50 posto glasova, dodijelila odgovoru Karakorum. Usto, 19 posto publike glasalo je za Kordiljere, svega 3 posto za Altaj te 28 posto za Kunlun.  

Jan je u konačnici odgovorio da se nakon najvišega vrha svijeta u Himalaji, drugi najviši nalazi u Karakorumu. Osvojio je 2500 eura jer je posrijedi doista vrh K2.

Na pitanju za prelazak drugoga praga nije htio odustati pa je pogađao rekavši da je gotovo 3000 zvijezda na holivudskoj Stazi slavnih ružičaste boje (a ne tirkizne, narančaste ni smeđe koju je Jan prethodno razmišljajući spominjao). Odgovor mu je donio 5000 eura. 

Slijedilo je potom povijesno pitanje. No, znao je da isprava bana Jelačića o ukidanju kmetstva počinje riječima "Mi baron Josip Jelačić..." pritom dodavši i kako znameniti proglas datira iz 1848. godine. 

Netočno odgovorivši na 12. pitanje za 18.000 eura, "Milijunaša" je napustio s iznosom drugoga praga. Tražila se gospođa koja na portretu iz 1905. ima zelenu prugu povučenu posred lica. Umjesto gđe Matisse, supruge slavnoga francuskog slikara, grafičara i kipara Henrija Matissea, čiji je portret ujedno i najbolji primjer fovističkog smjera u slikarstvu, Jan je odabrao gđu Picasso. U ponudi su bile i gđa Degas te gđa Modigliani. 

VIDEO Zavirili smo na probu glamuroznih kreacija poznatih dama, za crveni tepih odabrale su samo najbolje!

 

Komentara 1

LA
laptopxp1
12:26 24.03.2023.

Nije Jan samo student, pohvalio se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije