Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
temperamentna glumica

Strana novinarka je Milenu Dravić toliko iznervirala pitanjem da ju je gađala tabletama

Foto: Duško Marušić/PIXSEL
1/2
14.10.2018.
u 14:14

Dok je bila u društvu Jacka Nicholsona, Johna Lennona i Yoko Ono prišla joj je novinarka i pitala „Znate li vi Jugoslavenke za kontracepciju?“ Dravić je pobjesnila i nije ostala dužna novinarki.

Cijela regija prisjeća se legendarne glumice Milene Dravić koja je sinoć preminula u sedamdeset devetoj godini.

U svojoj više od pedeset godina dugoj karijeri ostvarila je mnogobrojne nagrade, a 1980. je za film 'Specijalni tretman' Gorana Paskaljevića i Dušana Kovačevića dobila prestižnu nagradu filmskog festivala u Cannesu.

Upravo je njezin posjet rivijeri ostao zapamćen i prenesen u svjetskim medijima. Dok je bila u društvu Jacka Nicholsona, Johna Lennona i Yoko Ono prišla joj je novinarka i pitala „Znate li vi Jugoslavenke za kontracepciju?“ Dravić je pobjesnila i nije ostala dužna novinarki.

-Oduševljena u takvom društvu, dobivam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila s migrenom, umjesto odgovora, sjetila sam se tableta protiv migrene. Izvadila sam ih iz torbe i gađala je njima. Sve novine su pisale o tome, a ruska 'Literatura gazeta' napisala je da sam se neprimjereno ponašala - prepričavala je kasnije glumica kojoj je nakon incidenta javljeno kako neće glumiti u „Bitki na Sutjesci“.

No režiser Nikola Popović se u međuvremenu predomislio pa je Dravić ipak dobila ulogu. Redatelj joj je to otkrio dok je ljetovala sa suprugom Draganom Nikolićem.

-Godinu dana je prošlo, Dragan i ja smo na moru i ležim ti ja na plaži, vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: 'Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu' - prisjećala se glumica.

Od honorara za 'Sutjesku', često je pričala, prvi si je put u životu mogla priuštiti sve što je željela.

Glumica je teško podnijela raspad bivše Jugoslavije i ratne sukobe, ali je to nije udaljilo od kolega i prijatelja diljem nekadašnje zajedničke države.

-Zaista mi je neshvatljivo, u prvim danima nisam mogla vjerovati. Naravno, vidjela sam užase tog rata, ali nijednog trena mi nije padalo na pamet da bilo kog ili bilo što okaljam, očajna što se to dogodilo što se sve tako završilo i što je sve ovako kako je danas., objasnila je svoje građanske i liberalne svjetonazore, što je, djelomice, utjecalo i na njezine angažmane.

-Bila sam i na televiziji, ali me je televizija upravo zbog mog stajališta o događajima iz '90-ih 'kaznila' i dugo, skoro 20 godina, ovdje nisam uopće ništa radila", rekla je u jednom intervjuu.

Publika u Hrvatskoj posljednji put pozdravila je Milenu Dravić na otvorenju ovogodišnjeg jubilarnog 65. Pulskog festivala 14. srpnja, priredivši joj u Areni duge stojeće ovacije.

Pogledajte video kako je botoks uništio lica slavnih glumica

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije