Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjetnik sa stavom

'Stojim iza svega što sam do sada napravio. Nikoga nisam okrao niti ubio'

rene bitorajac
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/10
16.09.2016.
u 08:57

Rene Bitorajac nakon brojnih napada zbog satirične pjesme "Mi Hrvati" tužio je one koji su ga vrijeđali

Jedan od najvećih filmskih hitova trenutačno u hrvatskim kinima je “ZG80” redatelja Igora Šeregija. Riječ je o svojevrsnom prednastavku filma “Metastaze”, u kojemu je ulogu Krpe ponovno odigrao Rene Bitorajac.

Dobro osiguranje

– Rijetko kada glumac kod nas na filmu ima priliku dva puta igrati istu ulogu. Ovaj je Krpa nešto umjereniji od onog iz filma “Metastaze”, ali podjednako neugodan. Naravno da mi je bilo lakše igrati u nastavku jer je uloga već živjela, a eto – i živi već sedmu godinu – govori Rene o snimanju koje nije bilo jednostavno budući da se dio filma snimao u Beogradu, kamo Krpa s Bad Blue Boysima dolazi na utakmicu Crvena zvezda – Dinamo.

– Na kolodvoru smo čak imali i dobro osiguranje, ali u nekim kvartovima uopće ga nije bilo. Neugodna situacija dogodila se zadnji dan, ali nakon mog zadnjeg kadra, nakon odigrane košarkaške utakmice Zvezde i Partizana, kada su neki navijači posjetili set. Ali sve to ima svoje čari – kaže Rene koji je osamdesetih i sam odlazio na utakmice Dinama, no tada su neredi bili rezervirani za starije, a njemu je za uspomenu ostala bilježnica u koju je lijepio ulaznice.

Glumac je prije tri mjeseca doživio žestoke napade nakon što je u svojoj emisiji “Čuka vremena” na Gold FM-u obradio pjesmu “Sound Of Silence” Simona i Garfunkela u “Mi Hrvati”. Bitorajca su tada neki izvrijeđali na društvenim mrežama, ali i u medijima, jer je Hrvate opjevao u negativnom svjetlu, i prozvali ga komunistom.

– Sve je to sad iza mene. Stišali su se napadi, a ja sam tužio te koji su mi najgore prijetili – kazao nam je Bitorajac koji ipak ne smatra da se danas u Hrvatskoj opasno baviti takvom vrstom satire.

Život je jedan i vrlo kratak

– Kada umjetnost postane opasna za društvo, to više neće biti zdravo društvo. To bi ipak bio precrn scenarij iako s u nam nedavna vremena pokazala da je u nekom ludilu moguće i to. Naravno, stojim iza svega što sam do sada napravio. Nikome nisam ništa ukrao, nikoga ubio. Bezveze je gubiti vrijeme kad je život jedan i još k tome kratak. Kada bi barem svatko radio svoj posao, imao posla i za njega još bio kvalificiran, svima bi nam bilo bolje – misli Rene čiji su najveći obožavatelji sin Gabriel (9) i kći Larisa (7).

– Ne idu u dramske grupe, ali prate i glumataju po kući. Gabriel je radio i na sinkronizaciji dvaju crtića i fora mu je to. Još je rano govoriti o zanimanjima. Sami će odlučiti – kazao nam je Bitorajac kojem je opuštanje sve što nije posao. Najviše voli sjesti na motor i otići u Gorski kotar ili na izlet s obitelji u prirodu. Trenutačno je zauzet pripremama kazališta “Luda kuća”, projekta koji radi s Brankom Đurićem Đurom. Njegovo otvaranje u prostoru bivšeg kina Mosor u Zagrebu je iduće godine. 

>>Film "ZG80" imao jedno od najboljih vikend-otvaranja od osamostaljenja Hrvatske

>>Rene Bitorajac videom pozvao građane na prosvjed

Ključne riječi

Komentara 10

0
0
09:46 16.09.2016.

Tebi je teško shvatiti što si napravio , ali ti je bilo najvažnije da iz toga izvučeš korist i budeš jebeni frajer. Sve emisije u kojima ćeš nastupiti u budućnosti neću gledati jer će u meni izazvati gađenje.

MA
MarioG
10:13 16.09.2016.

Ne možeš zvati satirom nešto što nije inteligentno. Nije satira ako Hrvate prikazuješ snimkama Rusa, Poljaka, Mađara i dr.

SX
sudbina x
10:22 16.09.2016.

Mali partizančić bi tužio, pa ti si uvrijedio sve Hrvate. Mi bismo trebali tebe tužiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije