Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Barbie" uoči Oscara

Što tom filmu više treba od tih milijardu i pol što je već zaradio? Zar baš moraju dobiti i Oscare?

07.02.2024.
u 19:25

Ne mogu vjerovati da netko može ozbiljno shvaćati sve one već ofucane, sto puta ponovljene feminističke parole i ideje koje smo do sada pročitale stotine puna u raznim ženskim novinama ili uostalom u New York Timesu. Može li film počivati na tim dosjetkama?

Ključne riječi

Komentara 1

SL
slavenZadravec
19:49 07.02.2024.

Film je izvrstan. Da, provlači se feministička nit ali ima mnogo više od toga. Od izvrsnih citata / reinterpretacija iz čuvenih filmova od Odiseje do Matrixa, od istovremene kritike i odavanja priznanja idiličnom djetinjstvu za djevojčice koje predstavlja sama lutka. Tu je i prilično originalan zaplet s akterima iz tri različita svijeta: Barbi-svijet, Stvaran svijet (poslovan i šire) te Svijet djevojčica koje svojom igrom izazivaju devijacije kod lutaka. To sve nije vidljivo jedino onima koji gledaju kroz kenzijanske naočale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?