Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Što se domaćim zvijezdama više isplati: Farma ili Zvijezde pjevaju?

20.03.2009.
u 11:52

Više nije zabavno gledati pjevače kako pjevaju i glumce kako glume i zato su naše televizije pokrenule “celebrity reality showove”. Iako su skeptični mislili kako neće naći zvijezde koje će pristati biti pred kamerama 24 sata dnevno ili one koje će pred milijunskim auditorijem pjevati uživo, na sreću gledatelja to se dogodilo. I to već drugu godinu zaredom!

A ako je netko od vas gledajući “Farmu” ili “Zvijezde pjevaju” pomislio kako “nema tih para koje bi nadoknadile trud”, Ekran vas demantira i otkriva točno koliko našim poznatima vrijedi gacanje po blatu, odricanje od tople vode i/ili glasovno ponižavanje pred cijelom Hrvatskom. Istražili smo još i u kojem se showu više isplati biti, gdje zvijezde mogu najviše izgubiti na popularnosti, a gdje privući najveći broj novih obožavatelja.

Nažalost, ovaj dossier nismo napravili kad su poznati razmišljali o prihvaćanju angažmana u realityjima – možda bi neki od njih, čitajući ga, shvatili da čine krivi potez.

Farma
ZARADA
Ovisno o popularnosti angažirane zvijezde, honorar za tjedan dana boravka iznosi otprilike između 1000 i 2000 eura. Nagrada koju pobjednik može zaraditi je do pola milijuna kuna, a polovica tog iznosa bit će u dukatima koje će osvajati tijekom 13 tjedana.

ZAHTJEVNOST
Ovaj show stvarno traži potpunu predanost, što najbolje dokazuje ispad Marija Mlinarića koji se potužio zbog neljudskih uvjeta na Farmi. Čovjek koji je oborio Guinnessov rekord valjda zna o čemu priča. Nehigijena, prehrana i zima samo su neki od problema.

POPULARNOST
Koliko je Farma nezgodna dokazuje i činjenica da te može u trenu podići do neba, ali i spustiti na dno. Toliko je zahtjevna da je nemoguće sakriti pravo lice, pa tko bude zločest, možda poslije više neće biti tražen.

GUBITAK
Mnogi su odbili angažman na Farmi jer mogu puno više zaraditi u gradu. Na primjer, Sonja Kovač se u tjedan dana stigne pojaviti na puno plaćenih evenata, a Petra Maroja mogla je dobiti neku epizodnu ulogu. Valja im biti dobrim matematičarom.

Zvijezde pijevaju
ZARADA
Honorar zvijezda jednak je kao i u proteklim sezonama, dakle natjecatelji tjedno dobiju 7000 kuna. Konačna zarada ovisi o tome koliko dugo će ostati u showu, a konačna glavna nagrada ne postoji.

ZAHTJEVNOST
Puno manja od one u “Plesu sa zvijezdama”, a definitivno manja od one na “Farmi”. Čisti ste, na suhom, jedino što morate musti jesu glasnice i eventualno se obrukati na pozornici. Ali i tu će stvar spasiti prateći vokali.

POPULARNOST
Istina, cijela Hrvatska može konačno shvatiti da vi ne znate pjevati, no još nitko od “Zvijezde pjevaju” nije dobio negativnu popularnost. S druge strane, ako ste neka zvjezdica, ili HTV-ovac, za koju su dosad rijetki čuli, ovo vam može biti karta do slave i zvjezdanog statusa.

GUBITAK
Zvijezde koje su prihvatile angažman u ovom showu nisu puno izgubile. Istina, svaka subota mora biti rezervirana za nastup, ali emisija završi u “pristojno” vrijeme tako da se još stigne odraditi pjevačka gaža ili se odmoriti za nedjeljni angažman. Istina, tu su i tjedne probe, no to ne traje toliko dugo da bi drugi posao patio.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije