Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'saša 21'

Stari panker, novi projekt - Sale Veruda objavio ploču

sale veruda
Foto: Promo
1/2
11.11.2014.
u 12:34

Pored svog matičnog benda, Sale se s početkom novog milenija odlučio i za angažman s triom "Saša 21"

Stari panker, novi projekt – tako bi se ukratko mogao opisati zadnji pothvat Sale Verude (ex KUD Idijoti). Pored svog matičnog benda, Sale se s početkom novog milenija odlučio i za angažman s novim bendom. Svoj žestoki glazbeni trio nazvao je Saša 21 u kojem se nalazi u ulozi glavnog vokala te gitarista. Konstrukciju benda pojačavaju basist i vokal Boris Kvaternik, te bubnjar znan kao Kolumbo, koji se bendu pridružio 2013. te tako zamijenio originalnog bubnjara Aljošu Monara.

Svoj prvi, i za sada jedini album snimaju 2004. godine pod nazivom VD-i1. Album je sniman u Muzičkom atelieru David u Rijeci pod prismotrom Davida Trkulje u ulozi snimatelja. Svoj doprinos u stvaranju albuma imaju i Studio Šufit te finalno Partyzan u kojem je odrađeno miksanje, dok se za mastering pobrinuo Petar Dundov. Deset godina strpljivog čekanja iza sebe krije činjenicu da je Sale čekao idealnu priliku kako bi album izdao na vinilu. Dirty Old Label i PDV Records su dobili zaduženje izvođača radova te u rujnu 2014. album izlazi na Sašinom željenom mediju.

Ovo limitirano vinil izdanje (svega 521 primjerak) na sebi nosi 12 pjesama. Za glazbenu okosnicu, VD-i1 uzima '77 style punk, međutim, zvuk je obogaćen i nešto modernijim pop punkom, rockom te čak i elementima white reggaea. Ovaj spoj starog i suvremenog se može zamijetiti i u nazivima pjesama kao što su Ploče, kazete, diskete..., gdje se vidi progresivan razvoj tehnologije koji sa sobom povlači i nosače zvuka. Znakovita je i pjesma Vesna 2 koja je svojevrsni nastavak pjesme Vesna (Ratna pjesma) skupine KUD Idijoti, u kojoj punk veteran priziva sjećanja iz svoje mladosti.

Omot albuma je rađen prema smjernicama Sale Verude, čime on pridonosi i vizualnom identitetu cijeloga izdanja. Za samo oblikovanje omota i fotografiju na naslovnici je zaslužan Igor Zirojević.

Beskompromisni punkrock je srž onoga što nudi VD-i1. Album koji i nakon deset godina čekanja predstavlja osvježenje na punk sceni, trebao bi pronaći svoje poklonike počevši sa generacijom 70-ih na dalje. Slušatelji željni žestokog domaćeg zvuka koji i dalje vjeruju kako punk nije mrtav, ali su jednako tako otvoreni i za glazbene inovacije, imaju ovaj album kao pravi dokaz za svoje uši.

>>Tusta je bio nadahnuće, s njim sam proživio lijepe trenutke

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije