Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao iz bajke

Stan kakav bi mnogi poželjeli! Pogledajte kako izgleda dom Mirjane Mikulec

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/6
03.11.2018.
u 08:22

Voditeljica InDizajna otvorila nam je vrata svog stana i otkrila tajnu dugogodišnjeg uspjeha vlastite TV emisije.

Na spomen njezina imena mnogima je prva pomisao dom iz snova. Mirjana Mikulec, koja već 14 sezona stoji iza omiljene emisije o uređenju interijera, otkriva kako izgleda njezin dom, koji joj je najomiljeniji dio stana, ali i dopušta li ukućanima da joj pomažu oko uređenja životnog prostora.


U tijeku je 14. sezona emisije InDizajn. Zaista jedna lijepa brojka. U čemu je ključ uspjeha ove emisije?

U nastojanju da iz sezone u sezonu budemo sve bolji. Nakon svake sezone, pa čak i epizode, inzistiram na tome da sljedeća bude drukčija i informativnija od druge. Uz to, nastojimo da svatko pronađe nešto za sebe pa prikazujemo primjere luksuznijih stanova jednako kao i rješenja za svačiji džep. Mislim da gledatelji to prepoznaju.

Kada ste shvatili da je dizajn interijera ono čime se želite baviti? Jeste li o tome maštali još kao djevojčica?


Pa moram priznati da sam otkad znam za sebe stalno nešto razmještala po kući, izrađivala, selila, a kad sam završila srednju školu, znala sam već da se time želim baviti i danas mi je baš drago da sam slijedila svoje želje.


Foto: Darko Mihalić

Što vas inspirira kada je riječ o uređenju interijera?

Hm, inspiracija nije nešto što dođe kada je trebate, ali nekako se uvijek vratim prepuna dojmova, ideja i kreativne energije nakon putovanja. Nedavno sam posjetila Kopenhagen koji je doista drukčiji od svih gradova koje sam posjetila, a kako sam po prirodi romantična, moja je vječna inspiracija Pariz. 


Društvene mreže postale su pravi izvor inspiracije kada je riječ o modi, kulinarstvu, ali i o uređenju doma. Inspirirate li se i vi društvenim mrežama? Pratite li blogere, influencere?


Naravno. Najviše pratim modu i interijere, a omiljena influencerica mi je oduvijek Kelly Hoppen. Ne samo da su njezini interijeri genijalni već je pravi uzor i zato što je sve sama postigla isključivo svojim trudom i talentom.

Što vam predstavlja najveći izazov u poslu kojim se bavite?

Općenito govoreći, najveći je izazov spojiti estetiku i funkcionalnost u malim životnim prostorima. Tome sam čak posvetila i jednu od knjiga koje sam napisala.

Foto: Darko Mihalić

Znate li koliko ste domova preuredili u ovih 14 sezona InDizajna? Kako zadržavate inovativnost pri svakom novom domu na kojem radite?

Uf, sad su već tisuće u pitanju. Doista ne znam točan broj, ali puno ih je. Svaki od njih drukčiji je od prethodnog, a svaki klijent ili vlasnik ima drukčije potrebe, interese pa i ukus tako da nijedan projekt na kojem radim nije isti.

Ljepota ili funkcionalnost? Jeste li ikada nauštrb lijepog komada namještaja potpuno izignorirali funkcionalnost?

Najbolje je oboje, uvijek se trudim spojiti i jedno i drugo, oni jednostavno idu ruku pod ruku i moj zadatak kao dizajnera interijera je upravo pronaći način kako to dvoje spojiti.

Koliko ste vremena utrošili na opremanje vlastitog stana? Što je bilo najzahtjevnije?

Pa moram priznati da je sve bilo gotovo prilično brzo iako je bilo zaista zahtjevno. Kako je to prije bio ured, transformacija iz poslovnog u stambeni prostor, morali smo mijenjati apsolutno sve. Najzahtjevniji dio bio je svakako taj što sam se istovremeno našla u poziciji projektanta i klijenta, ali vrijedilo je truda, jako sam zadovoljna kako je stan ispao. 


Dopuštate li svojim ukućanima da sudjeluju namještanju doma ili je to isključivo vaš posao?

Naravno da dopuštam, ali najčešće to oni ionako prepuste meni.

Foto: Darko Mihalić

Mora li kvalitetan komad namještaja nužno biti i skup? Prevladava li u vašem domu isključivo dizajnerski namještaj?

Ima jako puno komada namještaja po povoljnoj cijeni, a koji izgledaju genijalno. Isto tako, ima i obrnutih primjera, dakle komada namještaja koje nikome ne bih poželjela u domu, a čija etiketa ima cijenu od koje boli glava. Iza svake cijene stoji opravdan razlog, a najbolje izgleda kombinacija dizajnerskog i onog jeftinijeg pa takvu kombinaciju imam u svom domu.

Koji vam je najomiljeniji dio stana i zbog čega? Gdje provodite najviše vremena?

Kuhinja! Kada sam projektirala stan, htjela sam veliku kuhinju s puno spremišnog prostora, ali planirala sam da će društveno središte stana ipak biti dnevni boravak. Tako je isprve i bilo, ali nekako prirodno su se sva druženja preselila u kuhinju, pa tako ondje ručamo, družimo se s obitelji i prijateljima, cure čak pišu zadaću...

Imate li nekih neispunjenih snova kad je riječ o poslu?

Pa ima ih puno, ali radije ih ne bih isticala. Svaki dan nosi nove prilike i mogućnosti, puna sam entuzijazma za svoj posao i tko zna što je sve preda mnom i mojim timom.

Foto: Darko Mihalić

Pogledajte video: Ovi parovi su ostali prijatelji i nakon razvoda

Ključne riječi

Komentara 62

Avatar comparator
comparator
09:47 03.11.2018.

Kuhinja je" sterilna" ,bračni krevet spomenik palom borcu 😎!

OV
Ovozemaljski
09:04 03.11.2018.

Iskreno, očekivao sam više od nje. U stanu joj je kombinacija modernog,.rustikalnog i kića. Ne ide to tako, moderno ne trpi roze kauće i nepotrebne detalje, stan joj je ok,.vidi se da je sve pomno planirano, ali taj stan nema svoj stil.

ZA
zagi101
09:25 03.11.2018.

žena koja prodaje muda pod bubrege na TV a ljudi to puše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije