Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova serija

Staklen dom - Raskoš, suze i hladna ubojstva imućnih Bugara

staklen dom
10.07.2011.
u 15:00

Nova serija govori o svijetu bogataša iz Sofije, a prva epizoda emitirat će se već u ponedjeljak

Još jedna hit-serija već u ponedjeljak počinje se prikazivati na RTL Televiziji. Riječ je obiteljskoj dramskoj seriji “Stakleni dom”, najvećem i najboljem produktu bugarske privatne televizijske postaje BTV, a s obzirom na temu serije, lako je moguće da će, baš kao i za vrijeme emitiranja “1001 noći”, ulice ponovno biti prazne. Serija naime govori o kremi bugarskog javnog života, o povezanosti s politikom, ali i lošim obiteljskim odnosima. Onima u kojima otac i sin ne razgovaraju gotovo dva desetljeća. Nakon 18 godina života u Americi, Kamen Kasabov (Kalin Vrachanski), rasipni, odmetni sin suvlasnika najvećeg shopping centra u Sofiji, Dimitrija Kasabova (Stefan Danailov), odlučio je riješiti se duhova prošlosti i oprostiti ocu pa se za njegov 60. rođendan vraća kući.

 

Odrastanje uz oca tiranina i majku koja mu nikad nije smjela proturječiti dovelo ga je do depresije. Kamen, naime, nikad nije oprostio ocu što je uništio njihovu obitelj, pa je nakon još jedne svađe zauvijek napustio Bugarsku i otišao u SAD. Sad dolazi na zabavu koju je organizirala Borjana Kasabov (Elena Petrova), očeva druga supruga i majka tek punoljetnog Danija (Boyko Krastanov).

 

Istodobno se priprema atentat na Dimitrija jer zna više nego što bi smio o pojedinim političarima i njihovim malverzacijama. Snajperist će na zabavi obaviti zadatak, a Kamen se uspije vidjeti s ocem netom prije njegova ubojstva! Ožalošćena obitelj Kasabov teško prihvaća tek pristiglog Kamena. Razmaženi i sebični polubrat Dani odbija razgovarati s njim, a maćeha ga okrivljuje za Dimitrijevu smrt. Kamen joj ne može uzvratiti istom mjerom, predbaciti joj da se za njegova oca udala bez novca, jer Borjana je fatalnog Dimitrija istinski voljela. Osim toga, kao kustosica u vlastitoj galeriji ona i sama zarađuje. Jedva punoljetni Dani ne zna tko mu glavu nosi. Tipičan je razmaženi dječak iz bogate obitelji, rođen sa zlatnom žlicom u ustima i kreditnom karticom u džepu.

 

Situacija se zakomplicira kad odvjetnik kaže Kasabovima da se sva Dimitrijeva imovina zakonski dijeli na tri jednaka dijela, a ostale suvlasnike shopping centra, Hristu Angelova (Georgi Kadurin) i Nikolaija Jerkova (Julian Vergov) šokira vijest da odsad imaju još jednog člana uprave i vlasnika s kojima moraju podijeliti teškom mukom stečene dionice. Glamurozan i savršeno organiziran svijet bogatih i slavnih i te kako je drukčiji nego što ga narod vidi.

Ključne riječi

Komentara 1

AU
autoritet
23:17 10.07.2011.

Nastavlja se svilanizacija medija, dakle Još jedan dokaz da privatne TV jednostavno treba - zabraniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije