Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurosong

Srbi na kladionicama najbolje stoje, Crna Gora hit na YouTubeu

klapa s mora
Tomislav Miletić/Pixsell
23.03.2013.
u 09:05

Iz regije jedino Makedonija stoji gore od nas. Naši predstavnici, su na 31. mjestu, no vjeruju da će biti među 10, BiH je zbog recesije odustala od natjecanja, nema pravo ni glasovati.

Crnogorci su zadnji od država iz regije objavili pjesmu s kojom će se predstaviti Starom kontinentu na Eurosongu u Švedskoj.

Riječ je ni o čemu drugom nego o pjesmuljku koji zaraznom melodijom u rap stilu privlači mase, što je potvrđeno i na YouTubeu. U tjedan dana pjesma “Igranka” koju izvodi Who See feat. Nina Žižić prikupila je gotovo 600 tisuća “klikova”.

Zanimanje za pjesmu još je i veće zbog videospota. Odvija se u mračnom prostoru u kojem se plavuša raskošnih oblina (zaista raskošnih) izvija na stolcu odjevena u oskudno crno donje rublje.

Ženske predstavnice

Na kladionicama još nije zauzela visoko mjesto s obzirom na to da je tek nedavno ugledala svjetlo dana, ali ni to je nije spriječilo da bude jedno mjesto ispred naše “Mižerje”. Dečki iz Klape s mora čvrsto drže donju polovicu popisa. Od 39 sudionika Eurosonga, naši su momci 31.

Od naših susjeda zasad najbolje stoje Srbi koji se nalaze na sredini ljestvice. Tri dame okupljene pod imenom Moje 3 pjevat će pjesmu “Ljubav je svuda”.

Sara, Nevena i Mirna još nisu navršile 20 godina, ali imaju skladno tijelo, prihvatljive pjevačke sposobnosti i Srbi su uvjereni da će biti bolje i od Željka Joksimovića koji je prošle godine osvojio treće mjesto.

I Slovenija je igrala na kartu ženstvenosti pa je tako njihov stožer za Eurosong izravno u Švedsku poslao mladu Hannu Mancini koja će pjevati “Straight into love”. Riječ je o djevojci koja je zbog ljubavi iz SAD-u došla u Sloveniju, a kao prvu razliku u životu u tim dvjema zemljama navodi – veličinu zemlje.

Politika vs. pjesma

Prognoze ni Slovencima ne predviđaju dobar rezultat. Zasad stoje tek dva mjesta bolje od nas. Od svih zemalja iz regije najveći problem s pjesmom za Eurosong imala je Makedonija jer se u sve umiješala politika.

Naime, Esma Redžepova i Vlatko Lozano trebali su svoju zemlju predstavljati s pjesmom “Imperij” za koju je snimljen i raskošan videospot koji prikazuje lokacije koje je nedavno sagradila makedonska vlada u sklopu projekta “Skoplje 2014.”.

Opozicija je jedva dočekala priliku da napadne trenutačnu vlast pa je izjavila kako je cilj spota promicanje trenutačnog premijera, a ne predstavljanje ljepota Makedonije. Pjesma je promijenjena pa će Esma i Lozano u Malmöu pjevati “Pred da se razdeni”.

Ove godine ne možemo računati na glasove iz Bosne i Hercegovine koja Hrvatsku redovito nagradi visokim bodovima. Čelnici njihova izbora za pjesmu Eurovizije složili su se da je to preskup projekt za koji u vrijeme recesije jednostavno nema novca.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:03 23.03.2013.

Ma neka mi jednom ponudimo nešto autohtono hrvatsko. Svakako će bit bolje i od Nine i od one visoke plavuše kojoj sam već i ime zaboravio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije