Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRALNI HIT

Splićanka osvojila Facebook simpatičnom pjesmom o blenderu

Marija Dragičević
14.03.2017.
u 11:24

Marija Dragičević napisala je tekst na glazbu pjesme "Imam jedan svijet" za samo deset minuta, a ono što je bila zezancija postala je prava senzacija koja je zaradila više od 1600 likeova

Glavni hit na društvenim mrežama proteklog tjedna bio je simpatični video u kojem mlada Splićanka Marija Dragičević (26) pjeva o blenderu. Radi se o nagradnoj igri jedne tvrtke u kojoj je trebalo u kratkom videu objasniti zašto želite njihov blender, a onaj tko osvoji najviše likeova dobiva blender. No, vjerojatno se ni oni, kao ni simpatična Marija, nisu nadali da će video u kratkom roku imati čak 1600 likeova i gotovo 300 dijeljenja. Naime, Marija je svoj video napravila pjevajući o blenderu na glazbu poznatog hita grupe Stijene "Ima jedan svijet", a budući da su svi oduševljeni njenim uratkom, osvojila je blender i prije isteka nagradne igre.  Marija radi kao konobarica u jednom kafiću u Splitu, a da voli sklapati stihove, pokazala nam je i u ovom razgovoru.

– Završila sam osnovno školovanje u glazbenoj školi Josipa Hatzea, smjer klavir, i žao mi je što nisam nastavila dalje, pubertet je ipak prevladao. Umjesto vježbanja etida i sonata, u obradama Queena postala sam tata-mata – kaže Marija koja se prije nekoliko godina iz znatiželje prijavila na "Hrvatska traži zvijezdu", gdje je dospjela u Top 30, te na "The Voiceu", gdje je prošla prvu audiciju. Kako kaže, da im je pjevala o blenderu, sigurno bi prošla dalje.

Obožava pjevanje, pa u svojim smjenama redovito pjeva i zabavlja kolege. Jedan od njih upoznao ju je s Marinom Mišom Limićem, osnivačem Stijena, i čovjekom koji je napisao sve njihove hitove. Od tada je Mišo podučava pjevanju.

– Tijekom naših prvih proba ,
molio me da ne bježim,
pjevanje se za tren oka
učinilo mnogo težim!
Trebalo je nove navike sad steći,
uzimanje zraka,
pravilno izgovaranje riječi...
Sada radimo već preko godinu dana,
odlasci u studio i pjevanje
moja su duhovna hrana – u stihu nam je odgovorila Marija.

Njena parodija s blenderom bila je zaista zezancija, i kako kaže, nije očekivala da će postati senzacija.

– Moj stari blender izgorio je malo prije nego što sam na netu pročitala za natjecanje u osvajanju blendera, pa mi se to učinilo kao skroz zgodna ideja. Inače se u kužini ne koristim nijednim električnim pomagalom osim blendera jer se hranim isključivo sirovom biljnom ishranom, a on radi sve – od juha, maslaca, slasnog umaka, savršenih smoothieja od zelja i voća – kaže Marija.

Tekst je smislila za deset minuta, a od Miše Limića dobila je i dozvolu da koristi glazbu pjesme "Ima jedan svijet". Doznali smo i kako jedini stih koji nije točan u pjesmi jest onaj da joj je momak poklonio buket. Marija je slobodna, a nakon što je video o blenderu postao hit, dobila je čak i nekoliko bračnih ponuda.

– Smatram da ljudima danas nedostaje humora, spontanosti i veselja. Upravo to sam osjetila surađujući s Mišom i njegovom ekipom. Imam osjećaj kao da oduvijek pripadam Stijenama. Počašćena sam što učim od takvog znalca – dodala je Marija koja je dosad i nastupala nekoliko puta sa Stijenama. Pjevala je kao gost na koncertu Izabele Martinović na Kliškoj tvrđavi, a sa Stijenama je išla u Sarajevo na 17. Festival božićne pjesme i igara "Kad nekada pred Božić", gdje je odsvirala i otpjevala "Sve je neobično ako te volim" i "Znaj da volim te".

– Čovjek je istinski sretan onda kada pokaže svoj puni potencijal i kada radi ono što voli, jer jedino tada duša istinski pjeva. Još ako ti drugi daju do znanja da je to dobro, i da im se sviđa, kao što je primjerice bilo za parodiju o blenderu – kud ćeš veće sreće – kaže Marija koja i piše svoju glazbu i stihove, uglavnom na engleskom jeziku.

– Glava mi je prepuna ideja,
znam, sve je to od mladog zelja – zaključila je simpatična Marija.

 

>>VIDEO Toliko godina, a toliko mlada...Pogledajte kako je ova prabaka otplesala na pjesmu Brune Marsa za svoj 100. rođendan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije