Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica

Slavni Zdenko Runjić hit bi znao napisati dok je čekao u redu

Zdenko Runjić
Foto: Privatni album
1/3
08.10.2013.
u 19:25

Ivana kaže da bi joj tata rekao da je luda što i dalje organizira Runjićeve večeri jer je previše posla oko njih

Kako godine prolaze, sve sam svjesnija koliki je moj otac bio genijalac i čovjek ispred svoga vremena. I dan-danas pronalazim njegove skladbe za koje nisam ni znala da postoje. Ukupno ih je napisao oko osam stotina – s ljubavlju i ponosom govori Ivana Runjić čiji je slavni otac Zdenko Runjić preminuo 27. listopada 2004., dan nakon 62. rođendana, od moždanog udara dok se oporavljao od posljedica srčanog udara u Krapinskim toplicama.

Obožavaju ga mladi

Sinoć je, zajedno sa skladateljima Antom Gelom i Alanom Bjelinskim, nakon mjeseci priprema predstavila deveto izdanje glazbene manifestacije Runjićeve večeri pod nazivom "Regeneracija". Pjesme jednog od najvećih hrvatskih skladatelja zabavne glazbe u splitskom HNK prvi put izvodili su isključivo mladi pjevači, a Ivana otkriva kako je angažiranje samo mladih snaga bio svojevrstan uvod u Runjićeve večeri nagodinu.

– Za desetu obljetnicu planiramo dovesti najveće zvijezde regije. Uz to, iduće godine Runjićeve večeri bit će na ljeto i na otvorenom – najavila je glazbena producentica manifestacije koju naziva zvučnim spomenikom svome ocu. – Toliko je posla svake godine oko Runjićevih večeri da bi nam moj tata sigurno rekao da smo ludi što i dalje to radimo – smiješi se Ivana sretna što publiku na koncertima njemu u spomen čine većinom mladi ljudi, a onda i stariji štovatelji Runjićevih vječnih melodija te njegovi kolege i prijatelji.

Fascinantna lakoća pisanja

– Mladi glazbenici često me pitaju kako je moj otac napisao sve te hitove, a ja im kažem da su neki nastali u samo deset minuta, dok bi, recimo, čekao negdje na red. Lakoća njegova skladanja je fascinantna – sjeća se Splićanka. Iz godine u godinu Ivana ima neku novu najdražu očevu pjesmu, uglavnom su to one publici manje poznate pjesme. Ali od njegovih najvećih hitova srcu joj je najviše prirastao "Ti me vodi preko voda" koju je otpjevao Oliver Dragojević.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije