Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVI 86. ROĐENDAN

Slavni redatelj šokirao je sve kada je oženio svoju pokćerku, optužen je i za seksualno napastovanje

woody allen
Foto: BigPictures/PIXSELL
1/7
30.11.2021.
u 18:20

Nakon što su mu mnogi izdavači odbili izdati knjigu, zbog optužbi da je spolno zlostavljao glumice na setu, te da je seksualni predator zbog veze s pokćerkom, Woody Allen je ipak uspio objaviti svoje memoare pod nazivom 'Apropos of Nothing'.

Jedan od najboljih ali i najkontroverznijih redatelja današnjice Woody Allen danas slavi 86. rođendan. Četverostruki Oskarovac rođen je kao Allen Stewart Konigsberg u židovskoj obitelji austrijsko-ruskog podrijetla. Karijeru je počeo pedesetih godina prošlog stoljeća. U ranijoj fazi života pohađao je hebrejsku školu, a nakon toga je otišao u srednju školu Middwood.

Vrlo brzo se odlučio za studij komunikacije i filma na sveučilištu u New Yorku, no budući da nije imao najbolje ocjene vrlo brzo se ispisao. Nakon toga se prebacio na gradski fakultet. Već od najranijeg razdoblja njegova života moglo se primijetiti da se radi o zaista velikom umjetniku, koji je to počeo pokazivati 1977. godine kada je napravio preokret u svojoj karijeri te se nakon toga okrenuo ozbiljnijim i realističnijim temama iz stvarnog života u poznatoj tragikomediji “Annie Hall”, za što je osvojio dva Oscara. Nakon toga uslijedila su brojna druga ostvarenja kao što su “Metci iznad Brodwaya”, “Moćna Afrodita” i “Razarajući Harry”. 

Prvi se put vjenčao s 20 godina s Harlene Rosen. Brak je trajao samo šest godina, a nakon toga se vjenčao s Louise Lasser s kojom je snimio par filmova. Razvod je uslijedio nakon tri godine. Godine 1980. započeo je ljubavnu vezu s glumicom Mijom Farrow s kojom je usvojio dvoje djece, s kojom mu se rodilo prvo dijete Satchel Farrow.

Brak je trajao do 1992. godine kada je Mia pronašla Allenove fotografije kojima je slikao njenu golu usvojenu kćerku Soon-Yi-Previn zbog čega ga je optužila za spolno zlostavljanje djece. Slučaj nikada nije završio na sudu, a Allen se 1997. godine vjenčao sa Soon-Yi Previn s kojom je usvojio dvije kćeri.

Nakon što su mu mnogi izdavači odbili izdati knjigu, zbog optužbi da je spolno zlostavljao glumice na setu, te da je seksualni predator zbog veze s pokćerkom, Allen je ipak uspio objaviti svoje memoare pod nazivom 'Apropos of Nothing'. Allen se u knjizi osvrnuo na vezu sa Soon Yi, te je poprilično negativno pisao o bivšoj supruzi Miji Farrow i njezinoj reakciji na cijelu situaciju. Isto tako je komentirao i optužbe bivše supruge da je silovao njihovu kći Dylan, za što ga je okrivio i sin, novinar Ronan Farrow. Redatelj navodi i da je Farrow svoju kći Soon Yi, koju je posvojila dok je bila u braku s drugim suprugom Andreom Previnom zlostavljala psihički i fizički, te da nikada nije bila sretna ako bi on komunicirao s njom.

Osim toga, napomenuo je da u početku nije bio blizak sa svojom pokćerkom, a tvrdi da je to zato što on i Mia nisu živjeli zajedno iako su zajedno proveli čitavo desetljeće. Mnoge paragrafe iskoristio je kako bi opisao grozan odnos između Farrow i Soon Yi, navodeći da su se uvijek svađale, te da je njegova bivša supruga bila stroga i nestrpljiva i uz to imala naglu narav.
Allen je 1992. optužen i da je seksualno zlostavljao kćer Dylan. O tom mučnom događaju ove je godine snimljen film “Allen protiv Farrow”.

VIDEO>>Branko Đurić Đuro: 'Ljudi misle da se šalim kada im kažem da ne jedem meso'



 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije