Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bio u zatvoru

Slavni glumac dobio pomilovanje za posjedovanje droge

Robert Downey Jr.
Foto: Ian West/Press Association/PIXSELL
25.12.2015.
u 10:58

Problemi sa zakonom su počeli u lipnju 1996. godine, kada je zaustavljen zbog prebrze vožnje.

Američki glumac Robert Downey Jr. pomilovan je za posjedovanje droge. 

Taj "božićni poklon" koji je potpisao kalifornijski guverner Jerry Brown, dobilo je još 90 osoba. 

"Robert Downey Jr. platio je "svoj dug društvu", uzoran je građanin i zaslužio je oslobođenje", stoji u dokumentu poslanom iz ureda kalifornijskog guvernera, javlja BBC. 

Problemi sa zakonom su počeli u lipnju 1996. godine, kada je zaustavljen zbog prebrze vožnje. Nakon što je "pao na alkotestu", Downeyju mlađem je policija u automobilu pronašla heroin, crack, kokain i vatreno oružje. Osuđen je na tri godine zatvora uvjetno i poslan u kliniku za odvikavanje.

Sljedeće godine, tijekom snimanja filma Dvije djevojke i dečko, Downey mlađi je svakodnevno bio testiran na narkotike. Nakon što je u listopadu ponovo uhićen zbog kršenja uvjetne kazne, u prosincu je osuđen na šest mjeseci zatvora. Nakon tri mjeseca, u ožujku 1998. godine, premješten je u čuvanu kliniku za odvikavanje kako bi odslužio ostatak kazne.

U lipnju 1999. godine, Robert Downey mlađi je ponovno uhićen radi zlouporabe opijata, nakon što je pronađen kako spava na krevetu svog susjeda; pod utjecajem droge je zamijenio svoju i susjedovu kuću. Zbog stalnog kršenja uvjetne kazne, osuđen je na 15 mjeseci boravka u zatvorskom centru za odvikavanje, iz kojeg je otpušten u kolovozu 2000.

Nakon još jednog uhićenja, u travnju 2001. godine, dobio je otkaz u seriji Ally McBeal, premda je za tu ulogu nagrađen Zlatnim globusom. U srpnju je vraćen na još jednu godinu u zatvorski rehabilitacijski centar. Čini se da je, nakon tog posljednjeg boravka u zatvoru, odvikavanje uspješno provedeno.

>>Evo tko je najisplativija filmska zvijezda godine!

Komentara 2

Avatar DŠ.....
DŠ.....
11:57 25.12.2015.

Netko pomilovanje, netko jamčevinu. Mali ljudi o tomu mogu samo sanjati.

LI
liliZG
12:52 28.12.2015.

to svi živi znaju, kaj je sad to tak važno, ...nemate o čemu pisati pa ste iz naftalina izvukli nekakvu pretpotopnu vijest???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije