Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

"Škrinja" Alejuandra Buendije, jedan od najboljih albuma 2020. od sada i na CD-u!

"Škrinja" Alejuandra Buendije
07.04.2021.
u 10:48

Prema jedinstvenom mišljenju struke, glazbene kritike i publike, album "Škrinja" nesumnjivo je jedno od najboljih glazbenih ostvarenja prošle godine

Saša Antić kroz svoj alter ego Alejuandro Buendija isporučio nam je ‘soundtrack’ pandemije, ali i više od toga. "Škrinja" je u mnogočemu dokument vremena u kojem već neko vrijeme živimo, bespoštedna raščlamba na proste faktore našeg aktualnog društvenog trenutka kojem Saša ponekad surovim realizmom, ponekad alegorijom, a ponekad crnim humorom i duhovitim dosjetkama daje točnu (terminalnu?) dijagnozu. Sve skupa upakirano je u širokoj lepezi pokatkad i neočekivanih glazbenih stilova i ritmova u jedan savršeni val kojim surfamo slušajući album od uvodne 'Dešperado' (ujedno i skorog budućeg singla), do zaključnog 'Čepića'.

"Škrinja je nastala jednostavno. Htio sam realizirati neke muzičke ideje u stilovima u koje nisam dosad ulazio i zadovoljan sam kako je to ispalo. Također na par pjesama sam više nego inače radio na interpretaciji i gađao pravu nijansu emocije." - rekao je Saša povodom objave, albuma koji je od sada osim kao digitalno izdanje, dostupan i na CD-u.

O ‘’Škrinji’’ su (između ostalog) napisali:

"Da je album 'Škrinja' Saše Antića, odnosno njegovog alter ega Alejuandro Buendije, objavljen prije dvadesetak godina, možda bi bio zabranjen ili cenzuriran. Cenzuriran ne bi bio (samo) zbog prostih riječi u nekim pjesmama - najeksplicitnijih u singlu 'Gang Bang 2020', koji je ludi iskren igrokaz o današnjem stanju, nego zbog tema kojima se bavi i izravno, opako, istinito i duhovito, ali i bolno komentira situaciju u kojoj smo se našli." - Hrvoje Horvat (Večernji list)

"Koliko god se čini da je "Škrinja" album s ograničenim rokom trajanja i da pripada 2020. godini, on to nije obzirom na pretakanje krize i u tekuću nam 2021. Neizvjesnost se nastavlja, a ‘gang bang’ je sve žešći u ovom našem ‘balkanskom Sowetu’. Teško je generalizirati jesmo li pukli do kraja, ali jedno je sigurno, a to je da soundtrack za to psihičko stanje imamo. Samo treba zaviriti u "Škrinju" Alejuandra Buendije." Zoran Stajčić (ravnododna.com)

"… 'Siempre antigo' u kojoj se peckavo bavi starim ljudima koje ispočetka ne štedi da bi se u drugoj polovini njegov prijatelj Kandžija obrušio na mlade jer sukob generacija jedna je i od potki pandemije koju proživljavamo. 'Gang Bang' pak donosi svu silu psovki u formi "ribanja i ribarskog prigovaranja" na jedno totalno sjebano društvo kojem je pandemija osvijestila koliko je glupo i jalovo oslanjati se samo na turizam, ugostiteljstvo i trgovačke centre. U 'Crkvi' opravdano ukazuje zašto je crkva u Hrvata bila bolja u jednoumlju nego u demokraciji, 'Dijagnoza' nudi točnu dijagnozu zašto se ova zemlja "vrti u krug", a 'D.o.o.' predočuje anomalije modernog kapitalizma. Lakše pjesme poput 'Kornjače' s Fog Frog Dogom'Problema''Dešperada' i 'Blaga' s Magellanom nude eskapizam bez kojeg danas ne možemo preživjeti i to s dobro poznatim dalmatinskim "ništa mi neće ovi dan pokvarit" trade-markom kojeg su patentirali TBF. " - Aleksandar Dragaš (Jutarnji list)

Foto: Mile Modić

Alejuandro Buendija | "Škrinja"

nominacija za nagradu Porin 2021. u kategoriji Najbolji hip-hop izvođač

nominacija za Impalinu nagradu najboljeg europskog albuma 2020.

nominacija za Večernjakovu ružu u kategoriji Glazbenika godine

Rap&Off izvođač godine - treće izdanje nezavisne novinarske nagrade Rock&Off  (nominacija u kategoriji Album godine)

nagrada RUNDA - drugo mjesto u kategoriji Najbolji album 2020.

Nacionalova godišnja anketa - četvrto mjesto najboljih domaćih glazbenih izdanja 2020.

"Škrinju" na CD formatu možete kupiti u svim glazbenim prodavaonicama i online u Dallas Web Shopu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije