Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert u zagrebu

Škotske legende Simple Minds nastupili u Domu sportova

Simple Minds
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
05.03.2014.
u 00:00

U maloj dvorani Doma Sportova svojim hitovima zabavljali su publiku.

Da vidim te ruke! Kako ste, Zagrepčani? Je li sve u redu? Hipnotizirali ste me! – vrisnuo je okupljenima Jim Kerr, frontman Simple Mindsa koji su u sklopu turneje "Greatest Hits" jučer nastupili u zagrebačkom Domu sportova. I baš kako je bilo na svim njihovim gostovanjima u Hrvatskoj, i ovo je prošlo energično i senzacionalno bez naznake da dečkima poslije 36 godina na sceni nedostaje zanosa. Okupljenima je Jim priznao da ima problema s leđima zbog kojih je posjetio i liječnika i rekao da je to odgovor na pitanje: "Što je Jimu, zašto ne izvodi svoj blesavi ples?" No, bolovi ga nisu spriječili da se baci na koljena, atmosferu drži na vrhuncu i fantastično pjeva.

Koncert je unaprijed bio rasprodan, a obožavatelji su došli na svoje s Jimom uglas pjevajući njihove hitove poput "Don't You (Forget About Me)", "Alive And Kicking", "Belfast Child", "Let There Be Love", "She’s A River", "Glittering Prize", "Mandela Day", koju je posvetio svojem velikom prijatelju Nelsonu Mandeli, "Promised You A Miracle", "Waterfront", "Glitterball"... njih oko 25. U Zagreb su došli u ponedjeljak, bez imalo pompe i sami si organizirali smještaj i boravak. Kao što je u ekskluzivnom intervjuu za Večernji list Kerr već rekao, posebno se radovao ovom posjetu jer iz Zagreba, Splita i Krka, u kojima je bend do sada nastupio, nosi samo odlična sjećanja.

U Hrvatskoj ima i prijatelje, a kao nogometni fanatik cijeni hrvatski nogomet i predviđa nam dobar uspjeh na SP-u u Brazilu. Tada je naglasio i da ćemo mu se možda smijati, ali kako je zbilja uvjeren da Simple Minds bolje zvuče sada nego prije deset godina i da ćemo čuti odličan bend uživo koji je još u formi. I bez obzira na desetominutnu pauzu usred koncerta za čaj, kako je rekao, svojim dvoipolsatnim koncertom članovi benda dokazali su da je apsolutno bio u pravu. Ovaj se put publici i javno ispričao što ih nije bilo kod nas tako dugo, a mi se nadamo da ih nećemo čekati godinama. Bend već danas nastupa u Skoplju u Makedoniji.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

>> Odbrojavanje do audiovizualnog spektakla Simple Mindsa

Komentara 3

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
09:51 05.03.2014.

Legende.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
13:10 05.03.2014.

stvarno ovce sitni zub..i tko još može nešto reći protiv franje?

Avatar bok
bok
19:03 08.03.2014.

Koncert je bio fenonomenalan!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije