Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA UDARU JAVNOSTI

Skandal na britanskom dvoru: princ odstupio s dužnosti zbog pedofilske afere!

Foto: PA/Pixsell
1/3
20.11.2019.
u 19:35

Princ Andrew je večeras izdao priopćenje u kojem je napisao kako mu je jasno da je njegovo prijateljstvo s pedofilom Epsteinom izazvalo "veliki poremećaj u radu kraljevske obitelji".

Britanska kraljica dala je dozvolu princu Andrewuu da na neko vrijeme napusti sve kraljevske dužnosti, zbog svog prijateljstva s Jeffreyem Epsteinom. Podsjetimo, američki financijaš Epstein oduzeo si je život u kolovozu u zatvorskoj ćeliji, nakon što je optužen za seksualnu trgovinu. 

- Družio se s princom Andrewom, aktualnim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i bivšim predsjednikom Billom Clintonom. Princ Andrew fotografiran je s Epsteinom u njujorškom Central Parku krajem 2010. pošto je tajkun pušten iz zatvora, a nekoliko žena ga je optužilo da ih je seksualno zlostavljao. Vojvoda od Yorka rekao je u priopćenju da želi "razjasniti činjenice" oko "bivše povezanosti ili prijateljstva" s američkim financijerom.  Kazao je kako je bila "pogreška" sastati se s Epsteinom nakon što je izišao iz zatvora 2010. 

- Dok sam ga poznavao, viđao sam ga rijetko i vjerojatno ne više od jednom ili dvaput godišnje, rekao je princ.

Optužbe protiv Epsteina pojavile su se 2005., kada su roditelji četrnaestogodišnje djevojčice prijavili policiji na Floridi da je Epstein zlostavljao njihovu kćer u svojoj kući u Palm Beachu. Financijaš je tada optužen da je podvodio maloljetnice u svoje rezidencije na Manhattanu i Floridi između 2002. i 2005. Epstein se na sumnjiv način nagodio s tužiteljima i priznao da je tražio maloljetnicu da postane prostitutka, a zauzvrat je osuđen na zatvorsku kaznu od 18 mjeseci. Godine 2010. je uvjetno pušten na slobodu. U srpnju 2019. Epstein je optužen za vođenje lanca elitne prostitucije u koji su bile uključene maloljetnice.

Princ Andrew je večeras izdao priopćenje u kojem je napisao kako mu je jasno da je njegovo prijateljstvo s pedofilom Epsteinom izazvalo "veliki poremećaj u radu kraljevske obitelji". 

Dodao je i kako će pomoći u daljnjoj istrazi o svim prijestupima seksualnog predatora koji se ubio u ćeliji. 

 

Ključne riječi

Komentara 13

BR
Brandfackel2
19:53 20.11.2019.

Nakon što su uništili čitave civilizacije, opljačkali čitavu kuglu zemaljsku i počinili normalnom čovjeku nezamislive zločine, sada skrušeno jedan od njih odstupa privremeno s dužnosti jer je upleten u pedofiliju?! Pa pedofilija je usputnii dio njihovih stoljetnih imperijalnih osvajanja! Štoo su radili sa djevojčicama domorodaca na američkom kontinentu, što su radili djeci Aboridžina i Maora!?

MA
MAX127
20:38 20.11.2019.

Haha pa cijela kraljevska obitelj je sto puta gora od epsteina sto se tice pedofilije, sotonistickih obreda itd. Svi naj... a oni nikad, kao i onaj tv voditelj u v. b. zna se sve al ništa se nezna hahaha

VO
volina
19:54 20.11.2019.

Engleska je puna pedofilije i incesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije