Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Tko želi biti milijunaš"

Sjećate li se prve hrvatske milijunašice? Predaje u srpskoj školi i više nije plavuša

Foto: Privatna arhiva/Screenshot/Željko Lukunić
1/4
10.02.2024.
u 14:31

Popularni voditelj Tarik Filipović na društvenoj mreži Instagram prisjetio se prve i jedine hrvatske pobjednice u kvizu "Tko želi biti milijunaš", a mi smo se prisjetili gdje je danas i čime se bavi Mira Bićanić.

Jedna od nezaboravnih hrvatskim milijunašica bila je plavokosa profesorica hrvatskog jezika Mira Bićanić iz Virovitice koja je 2003. godine odnijela pobjedu u popularnoj emisiji „Tko želi biti milijunaš“.  Voditelj i glumac Tarik Filipović na društvenoj mreži Instagram prisjetio se prve milijunašice iz kviza znanja i objavio video trenutak kada je Mira osvojila milijun kuna. 

Profesorica hrvatskog jezika tada je imala trideset godina, a svoj prvi milijun osvojila je 14. lipnja 2003. godine, a na posljednjem pitanju iskoristila je joker „pitaj publiku“. Pitanje za milijun kuna glasilo je: „Koja je od navedenih TV voditeljica godine 2001. istrčala Pariški maraton?“, a ponuđeni odgovori bili su: Mirjana Hrga, Sandra Antolić, Mirna Zidarić, Ines Preindl.

VEZANI ČLANCI: 

Maraton joj je donio milijun kuna, a onda se godinama ništa nije znalo o simpatičnoj plavuši Miri koja je odmah otkrila da će od milijun kuna sebi osigurati nekretninu, odnosno krov nad glavom. Dvadeset godina, uskoro 21., Mira ima svoj stan i trenutno radi kao profesorica hrvatskog jezika u Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji „Kantakuzina Katarina Branković“  u Zagrebu, a upravo se u hrvatsku metropolu preselila nakon osvojenog iznosa u popularnom kvizu. 

Prošle je godine Mira Bićanić bila gošća kod Lade Tomičića u emisiji „Zavidavanje“, a govorila je o svom pozivu profesorice i ljubavi prema djeci s kojom se kao prosvjetna radnica ruži već 21. godinu. Mira je u svojoj školi poznata kao dobra profesorica koju učenici obožavaju, a jedna od njezinih učenica je rekla: „Profesorica nam ne predaje samo hrvatski jezik, ona predaje život“, rekla je. 

VIDEO: Megadance Party okupio je brojne u zagrebačkoj Areni.

Komentara 8

CE
centirion
16:11 10.02.2024.

Jel postoji hrvatska katolička škola u Beogradu ? Zna li se što ?

TS
tsurusaki
18:08 10.02.2024.

Biskupijska klasična gimnazija "Paulinum" u Subotici.

BR
Brana
15:03 10.02.2024.

Mala opaska: napravite korekturu članka. Prije svega počnite od imena. Hvala unaprijed 🙏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije