Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maraton ljubavi

Sjećanje na Tošu Proeskog, makedonskog slavuja

Toše Proeski (1)
Foto: Ivica Galoić/Pixsell
1/3
16.10.2010.
u 14:18

Dvadesetak okupljenih trkača, Tošinih prijatelja, fanova i profesionalnih makedonskih atletičara, ni kiša nije omela da krenu na 1100 kilometara dugačak put do pjevačeva rodnog Kruševa u Makedoniji.

NOVA GRADIŠKA – Treći ultramaraton u znak sjećanja na tragično preminulog pjevača Tošu Proeskog krenuo je danas ispred njegova novootkrivenog spomen-obilježja u Novoj Gradiški u 6 sati i 16 minuta, točno u vrijeme kada je makedonski slavuj prije tri godine poginuo. Dvadesetak okupljenih trkača, Tošinih prijatelja, fanova i profesionalnih makedonskih atletičara, ni kiša nije omela da krenu na 1100 kilometara dugačak put do pjevačeva rodnog Kruševa u Makedoniji.

Maratonci su bili odlučni da kao i prijašnjih godina izdrže sve etape, a jedan je od njih prokomentirao kako i nebo plače za Tošom. Na ispraćaju je bila brojna makedonska delegacija predvođena veleposlanikom u RH Dančom Markovskim, dogradonačelnik Nove Gradiške Milan Mateša, organizatorica projekta Tereza Grgić te Zagrepčanka Stela Prislan, voditeljica Tošina međunarodnog fun kluba koji broji više od 10.000 članova. Molitvom je sudionike ultramaratona ispratio vlč. Perica Maranović.

Uz to, u crkvi sv. Terezije služena je misa zadušnica za Tošu koju je predvodio Kirko Velinski, protojerej Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj. Bilo je dirljivo gledati protojereja kako govori o pjevaču suzdržavajući suze. Maratonci će danas (nedjelja) stići u Beograd, sutra u Skopje, a za utorak je zakazan svečani doček u Kruševu gdje će tom prigodom biti otkriven 33 metra visoki križ podignut pokraj manastira u kojemu se makedonski anđeo često molio govoreći da ondje pronalazi svoj mir.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije