Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oliver Dragojević

Sinovi nisu išli mojim stopama, možda me naslijedi unuk Duje

dragojević
Foto: arhiva vl
1/3
19.10.2010.
u 20:36

Neumorni glazbeni vuk otkrio nam je odakle crpi snagu i inspiraciju za nastupe i tko mu izmami suzu u oku. Supruga Vesna uvijek je uz njega na koncertima pa će tako biti i 21. listopada u zagrebačkoj Areni

Iza njega je 45 godina karijere, no neumorni glazbeni vuk Oliver Dragojević (62) uvijek je kao i prvog dana spreman na nova iznenađenja. Nakon trijumfa u londonskom Royal Albert Hallu, koji je jedinstveni splitski glazbenik opisao kao jedan od najboljih dosad, Oliver svojoj publici priprema dvije nove glazbene poslastice, veliki koncert u zagrebačkoj Areni 21. listopada i tri dana poslije u Spaladium areni u Splitu.

Pola stoljeća bez umora

– Uvijek mi je bilo najvažnije da ljudi guštaju u mom nastupu i glazbi. Pjevam već gotovo pola stoljeća, nisam se umorio jer uživam u ovome što radim. Publika mi nerijetko izmami suzu u oku, ona me gura naprijed svih ovih godina. Uostalom, pa čime bih se ja drugim bavio? – otvoreno će Oliver koji nakon tradicionalnog ljetnog hedonizma na moru kreće u nove glazbene pobjede. Osoba s kojom proslavi svaki svoj uspjeh supruga je Vesna koja neće propustiti ni sutrašnji Oliverov nastup pred zagrebačkom publikom. – Vesna stiže u Zagreb s mojim pratećim bendom Delfini. Voli biti uz mene kad su u pitanju veliki koncerti. Bila je u New Yorku, Parizu, Londonu, ma moja Vesna je uvijek uz mene, moj najbolji kritičar. Tko će mi iskrenije reći vrijedi li neka pjesma ili ne nego moja familija. Dosad su uvijek bili u pravu – kaže splitski pjevač čiji sinovi Dino, Damir i Davor nisu krenuli očevim stopama, ali zato bi to jednog dana mogao Oliverov troipolgodišnji unuk Duje.

– Duje je zlato didino. Jedini mi je unuk, uvijek u centru pažnje bake i dida. Još je premalen da bi mogao reći koliko ga zanima glazba, ali kad god dođe kod nas, lupeta po instrumentima, prstićima nabada po gitari, voli kad mu pustim neke veselije pjesme poput “Morskog vuka” pa mi pokaže da zna i plesati. Ja sam nerijetko zadužen za igru i šetnje, a Vesna je ta koja se specijalizirala za ostalo, pa i za kupnju darova – iskreno će Oliver koji na pitanje o novim unučićima i ženidbi ostalih sinova mudro šuti.

Unuk voli djedove pjesme

– Mlađi sinovi imaju djevojke, ali još nisu najavili vjenčanje. Ja vam se u to ne miješam. Kad bude, bit će, znaju i oni da im je vrijeme – šali se pjevač koji se nakon dugo godina na glazbenoj sceni okušao i u aranžiranju pjesama na novom studijskom albumu “Samo da je tu”. Iste riječi Oliveru bi zasigurno poručila i njegova vjerna publika.

Ključne riječi

Komentara 3

AU
autoritet
14:47 20.10.2010.

Živuća legenda

Avatar dragovoljac91
dragovoljac91
22:22 19.10.2010.

Stari morski vuk i glazbena legenda. Od njega mlade generacije trebaju učiti.

RE
returnofTito
22:31 19.10.2010.

trijumfa u londonskom Royal Albert Hallu .... ????? Koliko se sjecam taj je koncert bio cista katastrofa. Zasto lagati? PLJUC!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije