Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR BRUKETA PIŠE ZA VEČERNJI

Singapur, svi razlozi zašto je i najugodniji i najskuplji grad na svijetu

07.08.2022.
u 16:00

Tako se u Singapuru, točnije u Jurongu, jugozapadnom dijelu grada, još 2016. godine smjestila najpametnija autobusima stanica. Tim arhitekata odlučio je preispitati dizajn i funkciju svakodnevnih urbanih objekata koje većina gradova uzima zdravo za gotovo. Stanice su u većini gradova mjesto za zaštitu od kiše i sunca te mnogi nemaju želju tamo provesti više od par minuta čekajući bus, no ovaj primjer dokazao je kako i stanica može biti mjesto komfora poput onog u kafiću, knjižnici ili vlastitom dnevnom boravku. Jer ova stanica ima sve - natkriveno stajalište s urbanim vrtom na krovu i police s knjigama za male i velike, a ukrašena je radovima lokalnih umjetnika. Osim klupa, na stanici su ljuljačke, a prolaznici mogu provjeriti i stanje u prometu te raspored autobusnih linija, dok je za turiste pripremljen i vodič. Također, stanica je opremljena punjačima za telefone te ima čak i parkiralište za bicikle.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?