Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GWYNETH PALTROW

Sin slavne glumice na sudu opisao kako je izgledala nesreća: 'Prepoznao sam njezinu opremu'

Gwyneth Paltrow
Foto: Court TV
1/11
30.03.2023.
u 23:45

Sanderson traži odštetu od najmanje 300.000 dolara (278.607 eura). Paltrow je zanijekala da je uzrokovala nesreću i traži protutužbu za 1 dolar. Rekao je da se ne sjeća da je razgovarao s Paltrow odmah nakon nesreće i ustvrdio je da ne misli da je "bilo cool sudariti se sa slavnom osobom"

Muškarac koji tuži Gwyneth Paltrow (50) zbog nesreće na skijanju 2016. godine jučer je u prvom svjedočenju na sudu rekao da je čuo "vrisk od kojeg se ledi krv" nekoliko trenutaka prije nego što se glumica sudarila s njim. Nakon umirovljenog optometrista Terryja Sandersona (76), svoj su iskaz iznijela i djeca slavne glumice, kćer Apple (18) i sin Moses (16). Međutim, oni se nisu pojavili u sudnici već je njihove iskaze pročitao odvjetnik iz njezinog pravnog tima.

Kći Apple rekla je kako se sjeća samo komešanja na snježnoj padini, dok je Moses svjedočio sudaru ne znajući da se radi o njegovoj mami. "Prepoznao sam njezinu skijašku opremu i shvatio da je to moja mama. Skijao sam sa svojim instruktorom i čuo mamu kako viče na nekog: ‘Što radite! Upravo ste naletjeli na mene!‘", pročitali su njezini odvjetnici na sudu.

Podsjetimo, svjedočeći po prvi put, Terry je opisao trenutak udara u Deer Valley Resortu, Utah.

- Gubim dah, ovo je teško, ne volim prolaziti kroz ovu scenu. Samo se sjećam da je sve bilo super, a onda sam čuo nešto što nikad nisam čuo na skijalištu - vrisak od kojeg se ledi krv u žilama, a zatim - bum - i bilo je kao da je netko izgubio kontrolu, udario u drvo i poginuo - rekao je Sanderson i dodao da nikada prije nije doživio nesreću na skijanju.

Rekao je da se ne sjeća da je razgovarao s Paltrow odmah nakon nesreće i ustvrdio je da ne misli da je "bilo cool sudariti se sa slavnom osobom" unatoč tome što je svojim kćerima nekoliko sati nakon nesreće napisao: "Ja sam slavan" , tvrdeći da mu je tada bila "razbijena glava".  Sanderson traži odštetu od najmanje 300.000 dolara (278.607 eura). Paltrow je zanijekala da je uzrokovala nesreću i traži protutužbu za 1 dolar.

Instruktor skijanja iz Deer Valleya, Eric Christiansen, koji je bio na stazi u vrijeme nesreće, također je svjedočio.

Paltrowin odvjetnik pokazao mu je rekonstruktivnu animaciju nesreće koja prikazuje više ljudi na padini.

- Sanderson nikada nije rekao 'ti si naletjela na mene' ili nešto slično - kazao je instruktor i zanijekao da mu je sin gospođice Paltrow, Moses, odvraćao pažnju u vrijeme nesreće i inzistirao je da je "smiješno" tvrditi da je bio neprijateljski raspoložen prema gospodinu Sandersonu.

- Deer Valley svoje goste shvaća vrlo ozbiljno, a ako se instruktor sukobi s gostom, mi ne izdržimo. Da je bilo koji skijaš rekao 'Ozlijeđen sam, trebam pomoć', to bi sve promijenilo, to bi učinilo da svi ostanemo na mjestu događaja. Ako je netko ozlijeđen, morat će se pozvati skijaška patrola, dat će se izjave, patrola će procijeniti ozljede - rekao je Christiansen i zanijekao da je bilo "zataškavanja" kako bi se zaštitila Paltrow. Danas je objavljena i animacija koja pokazuje trenutak sudara: 

Podsjetimo, oskarovka je svjedočila četvrtog dana suđenja, nakon što je dolazila na sud svaki dan od utorka. 
- Prvo sam bila zbunjena i nisam točno znala što se događa. Jako je čudna stvar koja se događa na skijaškoj stazi. Smrznula sam se i rekla bih da sam se jako uzrujala par sekundi kasnije. Mislila sam - je li ovo praktična šala? Radi li netko nešto perverzno?... Moj um je išao vrlo brzo i pokušavao utvrditi što se događa - rekla je Paltrow.

Ona je u pitanje dovela prijašnje svjedočanstvo Craiga Ramona, Sandersonovog prijatelja, koji je rekao da je čuo vrisak prije no što je vidio da se Paltrow sudarila s umirovljenim oftalmologom. Glumica je porekla optužbu, tvrdeći da je Ramon bio udaljen 12 metara i da nije bio u stanju razaznati tko je kriv, a porekla je i Sandersonove tvrdnje da je napustila mjesto nesreće, odbivši podijeliti osobne podatke s drugom stranom nakon nesreće.

Kasnije, tijekom unakrsnog ispitivanja svog odvjetnika Stephena Owensa, Paltrow je rekla da joj je jako žao gospodina Sandersona.

- Čini se da je imao vrlo težak život, ali nisam ja skrivila nesreću pa ne mogu biti kriva za ono što mu se kasnije dogodilo - rekla je glumica. Sanderson će svjedočiti sljedeći tjedan. Sanderson je ranije rekao da je čekao gotovo tri godine da podnese tužbu jer nije mogao normalno funkcionirati zbog potresa mozga, a imao je i problema s odvjetnicima. 

VIDEO: Hus o novom pjevaču Parnog valjka: 'Igor je nevjerojatan' 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije