Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAN KOVAČIĆ

Sin naših glazbenika uoči prijemnog doživio je tešku nesreću koja mu je na kraju donijela ostvarenje sna

Zagreb: VIP projekcijom filma "Barbecue" otvoren Food Film Festival by Coca-Cola
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
09.02.2024.
u 20:31

Jana Kovačića policijski automobil je udario na pješačkom prijelazu, a dogodilo se to baš uoči drugog prijemnog na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu

Jan Kovačić odrastao je u glazbenoj obitelji uz mamu pjevačicu Ivanu Plechinger i oca glazbenika Brunu Kovačevića. Glazba ga je pratila od malena, ali pokazivao je i interes prema glumi pa le logičan slijed bio upis na Akademiju dramskih umjetnosti u Osijeku, a sada je svoje dvije ljubavi spojio u jednu i dobio je angažman u kazalištu Komedija gdje ga je publika upoznala po odličnim ulogama u mjuziklima "Ljepotica i zvijer", "Jesus Christ Superstar" i "Jalta Jalta". 

Na prvom prijemnom na koji je išao na Akademiju u Zagreb nije prošao, a uoči drugog prijemnog zadobio je teške ozljede kada je na njega na pješačkom prijelazu na njega je naletio policijski automobil.  - Imam na mobitelu navigaciju koja mi priča na kojoj stanici trebam sić i gledam navigaciju, gledam na tramvaju ime stanice gore dole, a tu trebam sići to je zadnje čega se sjećam. Ne sjećam se kako sam silazio iz tramvaja i kako sam pokušao prijeći cestu - ispričao je Jan u razgovoru za IN Magazin. Prisjetio se i teških ozljeda koje je zadobio te u kakvom je šoku bio. 

- Slomio sam potkoljenicu, napuknuta druga potkoljenica, napuknuta prsna kost, slomljena ključna kost, lopatica, blagi potres mozga, blago krvarenje u mozgu i hrpa jako kul ožiljaka - ispričao je. Kada je prošao prvotni šok nazvao je tatu. 

VEZANI ČLANCI

- Pozvao sam tatu, tata dođi, a sav slomljen. I tata dolazi kaj je bilo i ja mu kažem ja sam ispod ovog pokrivača gol. I tata je u tom trenutku znao aha moj sin je dobro, s njim je sve ok - kaže Jan. Nakon toga uslijedio je oporavak i terapije zbog kojih nije mogao pristupiti prijemnom na Akademiji u Zagrebu i odlučio je sreću okušati u Osijeku gdje je na kraju i završio studij. 

- Sve se dogodilo točno kak je trebalo, ja sam prošao fantastično s obzirom na situaciju i ja tog čovjeka jako volim jer da nije bilo njega ne bi se dogodile sve stvari koje su mi se dogodile, jer baš zbog toga što me udario auto ja nisam mogao proći u Zagrebu pa sam probao Osijek u kojem sam uživao - veli Jan.  Kada je postao član kazališta Komedija napisao je na Instagramu:

- SNOVI SE UISTINU OSTVARUJU! Neizmjerno sam sretan što mogu reći da sam službeno zaposlen u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija! Sa nekih 10-ak godina sam gledao prvu predstavu u @kazaliste_komedija i to je bila upravo Jalta, Jalta nakon koje sam u sebi rekao: "Ovo! Ovime se želim baviti!" Tko bi rekao da ću 14 godina kasnije upravo tamo igrati u Ljepotici i Zvijeri, Jesus Christ Superstar, i... najnovije na popisu: Jalta, Jalta! I sad u istom tom kazalištu čije predstave gledam od svoje 10. godine sam sad zaposlen kao glumac pjevač! Zauvijek ću se sjećati razgovora s mojim pokojnim profesorom Sašom Anočićem koji mi je na 2. godini u Osijeku u jednom trenutku rekao: "Jan, ti moraš u Komediju. To je kazalište ko stvoreno za tebe." E pa, profesore moj dragi,... uspio sam!

VIDEO Sandra Benčić: U Saboru nakon ponoći, svi polude. To je kao na maturalcu!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije