Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmski festival

Šime Strikoman snimio milenijsku fotografiju u čast Ivi Gregureviću

Foto: Pixsell, Šime Strikoman
1/7
05.09.2019.
u 17:15

Učenici iz Orašja svojim tijelima oblikovali su lik Ive Gregurevića i pozirali Šimi Strikomanu

Prekosutra u Orašju počinju 24. Dani Hrvatskog filma Orašje, koji od ove godine u svom nazivu nose i ime Ive Gregurevića, utemeljitelja ovog festivala koji nas je napustio u siječnju.

U subotu će u 19 sati biti položen vijenac na Gregurevićev grob na groblju Karaula, pola sata nakon toga u novom parku u Orašju bit će otkrivena skulptura Ive Gregurevića, a poslije toga u sportskoj dvorani Orašje bit će svečano otvoren ovaj filmski festival.

U znak sjećanja na pokojnog Ivu Gregurevića danas je na obali Save snimljena i milenijska fotografija na kojoj je 300 učenika Srednje škole fra Martina Nedića i Škole nogometa Atletiko iz Orašja svojim tijelima oblikovalo lik Ive Gregurevića. Fotografiju je snimio Šime Strikoman.

U Orašju kažu da će ovaj festival biti posvećen Ivi i svemu što je on volio, a kao i prethodnih godina okupit će se u Ivinu mjestu najpoznatija glumačka imena. Publika će besplatno uživati u filmskim naslovima među kojima su i filmovi “Sin”, “Aleksi”, “Sam samcat”, “Mali”, “Lada Kamenski”...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije