Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
homage punk rock ikoni

Sex Pistols Experience povodom 35. godišnjice smrti Sida Viciousa nastupa u zagrebačkoj Tvornici Kulture

sex pistols
Foto: Promo
24.01.2014.
u 15:02

S više od tisuću odsviranih koncerata, uključujući europske, britanske i američke turneje te nastupe na brojnim festivalima The Sex Pistols Experience uspjeli su doći na samo korak od svojih legendarnih uzora.

Povodom 35. godišnjice smrti punk rock legende Sida Viciousa u subotu 1. veljače u zagrebačkoj Tvornici Kulture održat će se homage ovom kultnom glazbeniku pod nazivom "Sid Lives!" na kojem će nastupiti najbolji svjetski Sex Pistols tribute band Sex Pistols Experience iz Velike Britanije. Kao uvod u večer nastupit će zagrebački old school punkeri Eksodus, a dj Tomi Phantasma uz pomoć dj-a Little Gogo-a će prije i nakon koncerta vrtiti punk rock i new wave hitove.

Kako bi doživljaj bio potpun održat će se i izložba slika poznate zagrebačke slikarice Jasmine Krajačić pod nazivom "My Way" na kojoj će biti izložena velika platna s portetima Sid Viciousa, Sex Pistolsa i popratnih punk rock heroja. Izložba je prodajnog karaktera pa će se izložena platna moći i kupiti ili naručiti od autorice.

S više od tisuću odsviranih koncerata, uključujući europske, britanske i američke turneje te nastupe na brojnim festivalima The Sex Pistols Experience uspjeli su doći na samo korak od svojih legendarnih uzora. Niti jedan drugi Pistols tribute bend ne poklanja toliko pažnje zvuku i imidžu kao ova četvorka koju su dosad mnogo puta zvali da glume svoje heroje u live showovima na BBC-u, Sky-u, Channel 4-u,.... Nedavno su nastupili i u filmu "Who Killed Nancy?", a od samih članova Sex Pistolsa dobili podršku i pohvale.

Kao što su Sex Pistols jedan od najutjecajnijih bendova svih vremena tako su i The Sex Pistols Experience jedan od najcjenjenijih tribute bendova današnjice donoseći uvjerljiv nostalgični trip i utjecajući na cijelu novu "neprilagođenu" generaciju. O uvjerljivosti dovoljno govori i činjenica da je The Sex Pistols Experience "The Sunday Times" 2008. uvrstio u popis "Top 50 Hottest Thigs To See". The Sex Pistols Experience na najbolji su mogući način ulovili duh i energiju Pistolsa iz samog vrha njihove karijere tj. 1977. godine sa Sid Viciousom na basu a kako bi zadovljili Pistols fanove sviraju presjek cijelog opusa Sex Pistolsa uključujući i pjesme poput "My Way".

Sid Vicious uspio je u svojem kratkom životu, i još kraćoj karijeri, postići status najpoznatijeg i najvjerodostojnijeg punkera svih vremena, a u rock svijetu postao prava ikona buntovništva, pa se može slobodno reći da je Sid nasljednik James Deana, poznatog glumca, "buntovnika bez razloga" koji je također umro vrlo mlad i postigao status legende u samo par godina. Zbog svojeg prepoznatljivog imidža, ekstremnog ponašanja "bez dlake" na jeziku Sid je postao prava punk rock ikona, idol punkera i svih rock buntovnika, tako da se i dan-danas njegov lik upotrebljava u mnogim medijima i reklamama. U svakom slučaju, jedna od najvećih faca rock'n'rolla svih vremena. Sidova je karijera bila prekinuta nesretnom smrću, i tko zna kolika bi njegova popularnost tek bila da je ostao bar malo duže među nama. Umro je 2. veljače 1979. godine s nepune 22 godine.

Eksodus je nastao 1983. godine i prvi je bend pjevača Tomija Phantasme iz grupe Phantasmagoria, a kojem je baš Sid Vicious bio jedan od najvećih uzora u tinejđerskim danima. Eksodus svira 80's old school punk rock, a za ovu priliku će pored svojeg materijala odsvirati i punk rock klasike poput "I Wanna Be Your Dog" od The Stooges, "Warhead" od UK Subs, "Vjeran Pas" od Termita, "Nebo" od Električnog Orgazma,....

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije