Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevači su spustili cijene, no one se i dalje penju čak i do 130 tisuća eura!

Severini najveći honorar za doček Nove godine

severina
Foto: Filip Brala/24 sata
1/2
12.12.2009.
u 20:56

Na splitskoj rivi pjevat će Tony Cetinski za 75 tisuća eura. Dubrovnik je stisnula kriza pa se ove godine oslanja na domaće snage – Milu Hrnića. U primoštenskoj Aurori za 24 tisuće eura zapjevat će Jelena Rozga, a popularni Jole bit će u Vodicama, u hotelu Imperijal za 25 tisuća eura.

Iako je recesija debelo zahvatila i našu estradu, još uvijek postoje pjevači koji za jedan novogodišnji nastup zarade dovoljno za osrednji stan. Sa Sevkom i Oliverom, čiji ugovori teže poput suhog zlata, u Makedoniju idu i Gibonni te Prljavo kazalište – ali, za “tek” 25 tisuća eura.

Dubrovnik stisnula kriza

Na splitskoj rivi pjevat će Tony Cetinski za 75 tisuća eura. Dubrovnik je stisnula kriza pa se ove godine oslanja na domaće snage – Milu Hrnića. U primoštenskoj Aurori za 24 tisuće eura zapjevat će Jelena Rozga, a popularni Jole bit će u Vodicama, u hotelu Imperijal za 25 tisuća eura. Šibenčane će u 2010. na javnom dočeku na Poljani uvesti grupa Magazin, za “tek” 15 tisuća eura, a Riječani će u Novu ući s Bajagom i TBF-om. Za nastup na gradskom Korzu Bajaga će navodno u džep staviti 40 tisuća eura, a TBF tek 12. Na trgu ispred opatijske gradske tržnice feštat će se s Nenom Belanom i Fiumensima za deset tisuća eura. Petar Grašo radno će dočekati Novu na Hvaru, Dražen Zečić u trogirskom hotelu Medena, a obojica će za nastup dobiti 30 tisuća eura. Danijela Martinović, nakon dočeka na trgu u Ljubljani, bit će “teža” za 25 tisuća eura. Nina Badrić novogodišnji je koncert dogovorila je u budvanskom hotelu Splendid, čijim će gostima pjevati i Hari Varešanović i Haris Džinović. Od glazbenika iz susjedstva, osim Bajage, u Hrvatskoj će za doček raditi i Zdravko Čolić, i to u kompleksu Novi Spa Hotels & Resort u Novom Vinodolskom.

Zadar iskeširao najviše

On je među najplaćenijim glazbenicima, a za njegov su nastup vlasnici Resorta platiti čak 70 tisuća eura. No što je to u usporedbi s Davidom Moralesom, koji će za novogodišnji rave večer u zadarskoj dvorani Višnjik dobiti vrtoglavih 130 tisuća eura?! Zadar je, očito u namjeri da barem na jednu noć ne sluša o krizi, “odriješio kesu”.

Samo ime grada – Kumanovo – i nije baš atraktivno, ali navodna svota od 80 tisuća eura za Sevkin nastup itekako jest. I tim je, najvećim honorarom među svim izvođačima, Seve potvrdila status naše najplaćenije pjevačice. Iznos njezinih novogodišnjih honorara proteklih je godina dosezao 60 tisuća eura, a sa stalnim rastom popularnosti, rastu i cijene gaža. Severini su se sva vrata lani širom otvorila, pa ne čudi tolika pomama za njezinim nastupom! Godina iza nje bila je više nego uspješna, a suradnja s Goranom Bregovićem na albumu “Zdravo Marija” i te kako se isplatila. Nekoliko je pjesama koje su postale veliki hitovi ne samo po Hrvatskoj, nego i u regiji. Stoga, nema sumnje da će se na njenom nastupu okupiti masa ljudi. Tim više što je njezin hit - “Gas, gas” – kao stvoren za Kumanovo.

Ako ništa i ne dogovorim, za Novu bih godinu najradije bio s obitelji u Veloj Luci – ne tako davno kazao je Oliver, a onda je došla ponuda koja se ne odbija. Ugovor, navodno težak čak 60 tisuća eura, prošli tjedan potpisao je naš najtraženiji izvođač za nastup na dočeku Nove godine u Skopju.

Upravo su ti dočeci uvijek dobra prilika da pjevači zarade mnogo više novca nego tijekom nekoliko mjeseci intenzivnog rada. Njihovi honorari te noći enormno rastu, a malo je onih koji zbog recesije ove godine nisu trebali spustiti cijenu. Oliver je svakako među najboljima. Je li iznos točan, ili su to tek menadžerska uveličavanja, kad govorimo o njemu, nije bitno. Svojim pjesmama, glasom i atmosferom koju napravi na svakom koncertu, Oliver zaslužuje ama baš svaku lipu. A trgovi su mu posljednjih godina očito suđeni. Lani je na glavnom Trgu bana Jelačića pjevao Zagrepčanima, a ove će godine u njegovim pjesmama uživati mnogobrojni Makedonci.

Dovoljno je reći tek – Zdravko Čolić – pa da se zna kako će mnogi pohitati put Kvarnera. Doda li se tome ekskluzivni wellness&spa hotel Brune Orešara, u kojem ćete, ako zaželite, dobiti i ptičjeg mlijeka... lako je shvatiti zašto još ima malo slobodnih soba. Prisjetimo li se kako su mu ljetos Opatijci, uoči njegova koncerta na Ljetnoj pozornici, prostrli crveni tepih dug dva kilometra, za očekivati je da će Čola lako i brzo napuniti Resort. Svjesni su toga i organizatori, pa će za novogodišnji nastup Čola u džep radosno staviti, šuška se, čak 70 tisuća eura. Supruga Sandra i kćeri Una (8) i Laura (3) bit će prve koje će ga poljubiti i poželjeti mu jednako uspješnu sljedeću godinu. A zbog pozamašne zarade u samo jednoj noći obitelj ima barem 70 tisuća razloga da s Čolom pjeva i danju i noću.

Komentara 31

OB
-obrisani-
17:19 13.12.2009.

banda lopovska,prvo su rušili a sad uzimaju silnu lovu za narodnjake,a sutra će opet rušiti.

DO
donyvegy
10:03 13.12.2009.

Što se tiče nastupa po bespućima nekadašnje nam države, to će naša vlasta bilježiti kao izvoz... Kod kuće je malo zamršenije, pregusto smo umreženi...pa što skuplja zvjezdica na gradskom trgu, to veća provizijica ... Ne moraju svi farbati tunele, kadada mogu angažirati \"mega starove\"... .... Gradovi tu lovu neka doniraju klincima, a na trgove neka izađu \"Kraljevi ulica\" i slični, koji će nas bolje zabaviti nego npr. Hrnić na Stradunu. Uostalom, to bi bila mrvica za besplatni staž, socijalno, stanove i medijski prostor što \"zvjezde\" dobivaju džabe..

IN
insekticid
01:26 13.12.2009.

ćićorina i fukara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije