Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stupovi zemlje

Serija redatelja Sergija Mimice nominirana za Zlatni globus

Stupovi zemlje (1)
Foto: Youtube
1/5
14.12.2010.
u 22:00

U ostalim kategorijama, primjerice onoj za najbolju filmsku dramu, natječu se naslovi "Black swan", "The fighter", "Inception", "The king´a speech", The social network"

"Stupovi zemlje", TV serija hrvatskog redatelja Sergija Mimice Gezzana, osvojila je tri nominacije za Zlatni globus 2011. Serija se našla u kategorijama najboljih miniserija i TV-filmova te najbolje muške (Ian McShane) i ženske uloge (Hayley Atwell) u miniseriji ili televizijskom filmu. S tri velike nominacije Sergio Mimica Gezzan dokazao je vrijednost uratka za kojim je poludjela televizijska publika.

Samo na Facebook grupi serija "Stupovi zemlje" ili u originalu "The pillars of the earth" već sad ima oko 20 tisuća sljedbenika, a samo prve dvije epizode ljubavne priče iz XII. stoljeća na kanalu SAT 1 pogledalo je oko osam milijuna ljudi. Jednake reakcije uslijedile su na svim postajama koje su počele prikazivati "Stupove zemlje" pa i ne čudi što ova njemačko-kanadsko-britanska miniserija "grabi" k prestižnim Zlatnim globusima.

U ostalim kategorijama, primjerice onoj za najbolju filmsku dramu, natječu se naslovi "Black swan", "The fighter", "Inception", "The king´a speech", The social network". Za prestižni naslov najbolje komedije ili mjuzikla "utrkivat" će se "Alice in wonderland", "Burlesque", "The kids are all right", "Red" i "The tourist".

U glavnoj muškoj ulozi u drami stručni žiri oduševili su Jesse Eisenberg, Colin Firth, James Franco, Ryan Gosling i Mark Wahlberg, a u istom žanru dokazale su se i njihove kolegice Halle Berry, Nicole Kidman, Jennifer Lawrence, Natalie Portman i Michelle Williams.

Za najbolju glumu u komediji ili mjuziklu nominirani su Johnny Depp (u filmovima "The tourist" i "Alice in wonderland"), Paul Giamatti, Jake Gyllenhaal i Kevin Spacey.

Najbolja glavna ženska uloga u komediji ili mjuziklu pripast će jednoj od ovih dama: Annette Bening, Anne Hathaway, Angelini Jolie, Julianne Moore ili Emmi Stone.

 

http://www.imdb.com/features/globes/2011/nominations

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije