Naslovnica Showbiz TV

Serija \"Počivali u miru\" otkriva tajne zatvorskog groblja

Seriju od dvanaest nastavaka redatelja Gorana Rukavine i Kristijana Milića prikazivat će HTV
23. ožujka 2012. u 11:00 0 komentara 303 prikaza
'pocivali21_nnn_ekr_200312'
Foto: ''
Pogledajte galeriju 1/3

Uz pomoć  glumca Miodraga Krivokapića naša Judita Franković kopat će po tajnama prošlosti skrivenim u zatvorskim grobovima u novoj HTV-ovoj seriji “Počivali u miru” koja će se sljedeća tri mjeseca snimati na raznim lokacijama u Zagrebu. U dramskoj seriji od 12 nastavaka koju redateljski potpisuju Goran Rukavina i Kristijan Milić, novinarka Lucija (Judita Franković) i umirovljeni zatvorski čuvar Martin (Miodrag Krivokapić) imaju zadatak razotkriti što se događalo u tranzicijsko doba koje je iza nas.

Dobitna kombinacija

– Judita se na audiciji pokazala kao najbolji izbor za lik Lucije jer je odmah “kliknula” s likom i već sad mogu reći da je napravila odličnu rolu koja će je potvrditi kao jednu od naših najtalentiranijih glumica mlađe generacije – otkriva nam producent serije Robert Tomljenović. Za Miodraga Krivokapića poziv u seriju bio je i povratna karta u Zagreb gdje je posljednji put snimao prije 20-ak godina.

– Miodrag je od početka bio naš izbor za ulogu Martina. Ona traži vrhunskog dramskog, karakternoga glumca starije generacije i svojom profesionalnošću i glumačkom karizmom osvaja sve na setu – veli Tomljenović s čijim se riječima odmah složila i Judita. S Miodragom se, veli, našla odmah nakon prvog čitanja zajedničkih scena.

– Uživam raditi s njim. Divan je, topao, istinski profesionalac i voli biti na setu. Sad ga nema nekoliko dana i moram priznati da mi fali – kaže 30-godišnja glumica. Na audiciju za ulogu Lucije došla je ravno sa snimanja filma “Sonja i bik”, bila je umoran i nije previše nade polagala u to kako će uloga pripasti baš njoj.

– Nisam bila u najboljem izdanju, ali rekla sam si ako mi je uloga suđena, bit će tako. Oduševila me ideja, ali još više me me oduševio scenarij koji je bio odlično strukturiran, sa sjajno razrađenim likovima i zaista dobrim dijalozima. Pomislila sam, eto to je nulta pozicija od koje treba krenuti – govori glumica.

Izgubljene vrline

Svoj lik Lucija opisuje kao mladu djevojku koja silno želi priznanje i uspjeh. Krase je vrline koje mladi danas ne cijene previše.

– Lucija želi uspjeh, ali tu prestaje svaka njena sličnost s današnjim mladim ljudima koji uspjeh žele postići pod svaku cijenu jer Luciju krase neke divne ljudske osobine kao što su odanost, razumijevanje i istinski senzibilitet za pravednost. Ona je pripadnica onog modernog društva koje još nije izgubilo socijalnu osjetljivost – opisala je Franković Luciju zbog koje je napravila i promjene na svom imidžu. Želeći ostaviti što ozbiljniji dojam u seriji, odlučila se ošišati.

– S privatne strane vrlo je praktično i sada uživam u tome što pranje kose traje samo tri minute zbog čega ujutro mogu dulje spavati, a to puno znači kada na setu morate biti u šest sati ujutro – oduševljeno će Judita.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.