Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJEČJA TV-POSLASTICA

Serija 'Jura Hura' uskoro na HTV-u

05.02.2009.
u 11:02

HTV uskoro počinje s emitiranjem nove dječje serije "Jura Hura" koja je nastala u produkciji Dječjeg programa HTV-a, a u sebi objedinjuje zabavne i edukativne sadržaje. Kako najavljuju s HTV-a, na ovaj način u okviru Dječjeg programa realiziran je novi televizijski format namijenjen djeci od osam do dvanaest godina starosti.

Ova igrana serija, objašanjavaju s HTV-a, kroz avanturu grupe djece objedinjuje s jedne strane igrane i zabavne dijelove s edukativnim kombinirajući ih i s drugačijim formama poput stripovskog pristupa naraciji.

U naslovnoj ulozi nastupa Andrej Mokos, koji je u seriji najstarije dijete u obitelji Hura te koji svake nedjelje čuva mlađeg brata Buru, kojeg glumi Franko Majdak. Budući da je nedjelja dan kada su roditelji Hura također zaposleni, braća Bura i Jura te dane koriste za avanture u koje se upuštaju sa svojim prijateljima i susjedima. U ekipi je tako i njihova sestrična s Havaja Aloha (Vita Bogdanić) te susjeda Oli koju glumi Marija Tramišak.

Svake nedjelje odsutni roditelji su za čuvanje djece zadužili susjeda Ferdinanda Budickog, a utjelovljuje ga Damir Šaban, koji ih vozi na izlete, ali i pazi da iz radoznalosti ne upadnu u nevolje. No najviše problema djeci zadaje Mika Pajs alias Kristijan Ugrina i njegov nećak Mali Pajs (Jakov Novoselac) koji se stalno trude poremetiti djeci planove.

Scenarij za ovu seriju potpisuju Željko Zorica i Predrag Ličina, dok su redateljski dio podijelili Tomislav Fiket, Danilo Šerbedžija i Tomislav Mršić. Glazbu za seriju radi Kawasaki 3p.
(P.S)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije