Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJNI SIN

Senzibiliziranje javnosti za udomljavanje napuštene djece

09.12.2008.
u 16:25

Višestruko nagrađivani dokumentarni film "Slučajni sin" autobiografska je priča poznatog HTV-ova novinara Roberta Zubera, a na HTV-u će se premijerno prikazati u četvrtak 11. prosinca. Naime, Robert je udomljeno dijete i toj činjenici sve donedavno nije pridavao prevelik značaj jer je kroz dosadašnji život bio ispunjen roditeljskom ljubavlju, točnije ljubavlju roditelja udomitelja. Ipak, nakon smrti majke udomiteljice birokratski aparat pokušava ga uvjeriti da zapravo nema roditelje.

Na svoj 31. rođendan Robert je odlučio raščistiti svoje nejasne obiteljske i rodbinske odnose. Stupa u kontakt sa svojom biološkom majkom i pokušava doznati što mu se sve događalo u najranijem djetinjstvu te istodobno pokušava odgonetnuti tko mu je biološki otac. Ta potraga prepuna je iznenađenja i odlična je priča kroz koju Zuber pokušava senzibilizirati javnost za dobrobit udomljavanja napuštene dječice.

Robert o samome filmu kaže da nije mogao ni slutiti kakav će uspjeh polučiti. Kako kaže, imali su skroman budžet kojim su mislili snimiti film, no predstaviši ga na Zg Doxu, ovaj film počeo je živjeti pravi festivalski život te je osvojio i nekoliko nagrada.

"Slučajni sin" snimljen je i kao dio UNICEF-ove akcije "Svako dijete treba obitelj“, traje 54 minute, a scenarij i režiju uz Davorina Šišmanovića i Tomislava Mršića potpisuje i Robert Zuber. Stoga, ako još niste uspjeli vidjeti ovaj zanimljivi dokumentarni film, svakako ga pogledajte u četvrtak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije