Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.03.2015. u 13:35

Kroz glazbenu večer gledatelje vodi ukočena i neuvjerljiva Ida Prester koja u tri navrata publiku zlopati pitanjem "jel' uživate", pa od svog prestrašenog suvoditelja Nikšu Kušelja silom želi doznati "kako mu se čini dosadašnjih tijek Porina"

Porin sinoć nije ličio na sebe. I to je dobro. Evo, već 22 godine kasnije, netko je od autora naposljetku prevrtio kakvu snimku s Grammyja ili nečeg sličnog, pa je dodjela najvažnije domaće diskografske nagrade za promjenu imala primjereni vizualni tretman s golemim video zidovima i svjetlosnim efektima nalik na kakav rasni glazbeni spektakl. Za mjesto radnje odabrali su Split i pogodili, a čak su po uzoru na MTV awards oformili rasplesani kutak ispred pozornice pa u njega dopremili mladu i oku ugodnu publiku za ljepši kadar. Ipak, poučena neugodnim iskustvima od proteklih godina, gomila nominiranih i nagrađenih uglednika nije se pojavila, a splitska Arena bila je daleko i za Olivera i Gibonnija: šteta za njih, jer imalo se tu štošta za vidjeti.

Na žalost, ne i čuti. Kroz glazbenu večer gledatelje vodi ukočena i neuvjerljiva Ida Prester koja u tri navrata publiku zlopati pitanjem "jel' uživate", pa od svog prestrašenog suvoditelja Nikšu Kušelja silom želi doznati "kako mu se čini dosadašnjih tijek Porina", dok je jedini profesionalac, Duško Ćurlić, ostao sakriven u reportažnim kolima parkiranim negdje na buri. Šale voditeljskog para, tipa, što bi ti ponijela na pusti otok, nadmašile su samo doskočice prezenterica "nosimo tvoje kreacije... ali ti imaš lijepo tijelo pa ti ljepše stoji". Scenaristi, gdje ste? Ovi što potpisuju Porin uspjeli su nemoguće, uspjeli su rođenog showmena Marija Petrekovića učiniti neduhovitim, neprepoznatljivim, izgubljenim, na trenutke tužnim čovjekom. Vratite ga pothitno na Novu TV, oni znaju što će s njim.

PLUS

Nova TV i RTL sinoć su posvetile primjerenu minutažu teško bolesnom dječaku Josipu Friganu i njegovoj samohranoj majci. Mediji im mogu i moraju pomoći!

MINUS

Komercijalne TV kuće žive od reklama, ali postoji li kakav kodeks koji trgovačkim lancima brani da tako iritantno reklamiraju svinjske lopatice i pureći batak za 29.90?

>> Vatri četiri Porina, slijede ih Psihići s tri statue 

>> Najveći Porin u najluđem gradu na svitu

Komentara 6

MB
Marlon Brando
19:33 07.03.2015.

Sramota je uopće da za javnu televiziju nastupaju nekakovi kvazi voditelji-ice,od kojih gledatelj dobije samo jednu poruku- mjenjaj program.

SA
samoborka
21:05 07.03.2015.

Sličio a ne ličio. Ponovno podsjećam odgovorne u VL da pošalju svoje novinare i blogere na pokoji seminar o hrvatskom jeziku i hrvatskoj gramatice. A što se tiče Porina..za svoje dobro je najbolje ne gledati ga, jednako kao i hrvatske filmove i serije snimljene u zadnjih 20 godina pa do dana današnjeg.

GV
golub Vaso
23:46 07.03.2015.

kad je to petreković bio duhovit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije