Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOM CRUISE

Scena iz 'Nemoguće misije 7' hit je na TikToku: 'Najveća vratolomija u povijesti kinematografije'

Tom Cruise
Foto: Profimedia
1/9
21.07.2023.
u 07:00

Uz minimum specijalnih efekata Cruise je većinu scena odglumio sam, bez pomoći kaskadera, a to se posebno odnosi na čuvenu scenu u kojoj motorom skače u provaliju a onda otvara padobran. Ta je scena ponovno hit na društvenim mrežama, a na TikToku je objavljeno i kako se snimala

Sedmi nastavak popularne franšize "Nemoguća misija" pravi je hit u domaćim i svjetskim kinima, a da se radi o odličnom filmu složila se i publika i kritika, koja mu je dala odlične ocjene. No, ono što je najbitnije je da nam je Tom Cruise kao Ethan Hunt još jednom vratio vjeru u kino i filmske blockbustere kakve smo gledali u 80-im i 90-im godinama prošlog stoljeća.

Uz minimum specijalnih efekata Cruise je većinu scena odglumio sam, bez pomoći kaskadera, a to se posebno odnosi na čuvenu scenu u kojoj motorom skače u provaliju a onda otvara padobran. Ta je scena ponovno hit na društvenim mrežama, a na TikToku je objavljeno i kako se snimala. 

 

@cenemik Tom Cruise is him. Credit to @Paramount Pictures #missionimpossible #missionimpossibledeadreckoning #tomcruise #behindthescenes ♬ original sound - 𝖈𝖊𝖓𝖊𝖒𝖎𝖐

 

- Želio sam to učiniti otkako sam bio mali. Samo mi je publika bitna, kazao je Cruise. 

Scenarist i redatelj Christopher McQuarrie dodao da je trik zahtijevao koordinaciju između različitih disciplina. Kao takav, Cruise je sastavio "master plan" uz pomoć raznih stručnjaka kako bi mogao vježbati i motocross i base jumping.

Cruise je navodno izveo više od 500 skokova padobranom i više od 13 000 skokova na motokrosu kako bi se pripremio za vratolomiju. Snimanje tako zamršene vratolomije zahtijeva odgovarajuću tehnologiju. McQuarrie kaže da "čak ni prije dvije godine nisu postojale kamere" koje bi snimile Cruiseov podvig na filmu, ali su ih ipak uspjeli nabaviti. Tim se također oslanjao na računalne simulacije kako bi odredio pravi kut za izgradnju svoje rampe. Cruise je prvo iskočio iz helikoptera iznad litice kako bi vježbao, prije nego što je pokušao izvesti punu vratolomiju pred kamerama. 

VEZANI ČLANCI: 

 

 

"Jedine stvari koje morate izbjegavati dok izvodite ovakvu vratolomiju su ozbiljne ozljede ili smrt", rekao je trener BASE jumpinga Miles Daisher. "Voziš motocikl, što je prilično opasno, na vrhu rampe koja je uzdignuta od tla, pa ako padneš s rampe, to je prilično loše. Padaš, pa ako se odmah ne odvojiš od motora i zapetljaš se s njim, ili ako ne otvoriš padobran, nećeš uspjeti."
Video iza kulisa prikazuje Cruisea ne samo da izvodi trik jednom, već šest puta u jednom danu.

"Uglavnom najveća vratolomija u povijesti kinematografije", rekao je trener BASE jumpinga John DeVore.

VIDEO: Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu noć sam probdjela plačući, pisalo je rizik prijetećeg pobačaja' 

Komentara 2

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
08:36 21.07.2023.

Za te pare skočio bih ja bez padobrana.

AR
Archangel711
07:56 21.07.2023.

Jeste ga nadrobili.Adrenalinski luđaci takve skokove rade odavno i bez odskočne rampe i gle čuda snimaju se 2-3 kamere iki ih prate oni mali dronovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije