Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova glazbena nada

Sassja: Svaka je pjesma dio mene, onog što me boli, nasmijava

11.03.2015., Zagreb -  Sanela Halilovic - Sassja, mlada glazbenica iz Tuzle koja je snimila desetak singlova eksperimentirajuci s reggaeom, dancehallom, dubstepom. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL
13.03.2015.
u 15:14

Sanela Halilović, umjetničkog imena Sassja,jedna je od rijetkih ženskih MC-ja u regiji, a danas će publici u KSET-u predstaviti svoj novi album "Taktički praktično".

Talentirana i energična glazbenica Sanela Halilović, umjetničkog imena Sassja, večeras će publici u zagrebačkom KSET-u predstaviti pjesme sa svog prvog albuma "Taktički praktično".

– Sretna sam jer je sve puno veće nego što sam zamišljala. Napravila sam album kakav se meni sviđa i s pjesmama koje se meni sviđaju. Svaki dan puno toga učim i nisam ni svjesna nekih stvari koje se događaju, ali mislim da se snalazim – kroz smijeh nam govori Sassja. Ona je jedan od rijetkih ženskih MC-ja u regiji čiju su energiju prepoznali Edo Maajka, Frenkie, DJ Soul i cijela ekipa tuzlanskog FMJAM-a. – Na domaćoj sceni na mene je najviše utjecao Edo Maajka, ali ne mogu stvarno reći da sam slušala nekog pa da sam htjela zvučati tako. Ostali utjecaji došli su na osnovi onoga što slušam, zapravo točnije je reći da su svi iz FMJAM-a utjecali na moj glazbeni ukus i da je taj ukus te sva muzika koju slušam doprinijela da zvučim tako kako zvučim – kaže Sanela. Na pitanje kako je odlučila da će njen glazbeni izričaj biti baš hip-hop, odgovara: – Nisam se odlučila da hip-hop bude moj izričaj jer mislim da ne možeš odlučiti kojom ćeš se glazbom baviti, ne možeš jedno jutro ustati i reći "ja ću biti reper ili roker". Kod mene ne ide tako, ja sam samo stvarala pjesme i onda je ispao žanr koji je ispao.

Inspiraciju za pjesme pronalazi svugdje, u redu dok čeka papire na šalteru, u šetnji svojom Tuzlom...

– Inspiracija za pjesmu "Klimam" nastala je dok sam hodala od kuće do centra. Svaka moja pjesma dio je mene, onog što me boli, nasmije i što me učini sretnom. Drugačije ni ne mogu pisati i zato je svaka moja pjesma autobiografska – kaže i otkriva nam kako je bilo surađivati s Remi iz Elementala na pjesmi "Etikete".

– Super je bilo surađivati s Remi, snimali smo kod Shota i bilo je super iskustvo. Zabavili smo se i puno sam naučila i na snimanju i u razgovorima s Remi. Ja sam nova u svemu ovom i svaki dan naučim puno lekcija, a Remi mi je pomogla savjetima – kaže Sassja.

Ključne riječi

Komentara 1

MU
Mukowsky
16:01 13.03.2015.

Who TF je ta Saksija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije