Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznati na listama

Sandra ide za vijećnicu, a Barbara Rocco i Draganja za dožupane

SANDRA
Foto: Pixsell
1/4
28.04.2013.
u 12:00

Jug Hrvatske iz glumačkih redova na lokalnim izborima predstavlja Milan Štrljić, zvijezda brojnih filmova, ali i sapunica “Larin izbor” i “Ruža vjetrova”, a sada predsjednik splitskih Laburista i kandidat za Gradsko vijeće.

Oni su profesionalni glumci, zvijezde, ali u politici, obećavaju, neće glumiti. Imena poznatih osoba navikli smo viđati na izbornim listama stranaka, no na predstojećim lokalnim izborima neki od njih, manje uobičajeno, ciljaju vrlo visoko.

Glumica, redateljica i sveučilišna profesorica Barbara Rocco HDZ-ova je kandidatkinja za varaždinsku dožupanicu. – Mi glumci toliko često glumimo da nam u životu izvan scene to uopće ne pada na pamet – uvjerava nas Barbara. Isprva je mislila da je ponuda za kandidaturu šala, ali kada je shvatila da je ozbiljna, odlučila se uključiti. Politika je, priznaje, nikada nije privlačila, nije član nijedne stranke niti to namjerava biti (na izborima se pojavljuje kao nestranačka osoba).

Borba za kulturu

– Mislim da je linija manjeg otpora biti nezadovoljan i ne pokušavati ništa. E, pa kad mi se već ukazala mogućnost da nešto napravim, kakav bih ja to bila čovjek da ne pokušam – govori 43-godišnja glumica te otkriva prioritete političkog angažmana postane li zamjenica župana: – Borila bih se za kulturu koja je beskrajno važna i strašno zapostavljena i vjerujem da za budućnost kulture Varaždinske županije mogu puno napraviti.

Jug Hrvatske iz glumačkih redova na lokalnim izborima predstavlja Milan Štrljić, zvijezda brojnih filmova, ali i sapunica “Larin izbor” i “Ruža vjetrova”, a sada predsjednik splitskih Laburista i kandidat za Gradsko vijeće. – Osjetio sam se pozvanim reagirati na stanje u društvu, a Hrvatski laburisti učinili su mi se socijalno najosjetljivijom strankom. U politiku sam ušao bez ikakve ideologije, već samo kao humanist koji želi pomoći da zemlja što prije iziđe iz krize – objašnjava 61-godišnji glumac koji se na idućim lokalnim izborima planira kandidirati za gradonačelnika Splita.

– I gluma i politika javni su nastup na kojem imate publiku. Također, u obje bi djelatnosti ljudskost trebala biti na prvom mjestu, samo što se ona u politici izgubila puno više nego u glumi.

Želi svojoj djeci bolji život

Nakon završene plivačke karijere, i Duje Draganja vrlo se ambiciozno bacio u političke vode. Pobijedi li Savez za građansku i etičku Hrvatsku don Ivana Grubišića u Splitu, Draganja će postati dožupan splitsko-dalmatinski.

– Vođen željom da moja djeca odrastaju tu, a ne negdje vani, želim nešto promijeniti, a ne samo pričati o tome. Uključio sam se i zbog toga što se radi o izvrsnoj funkciji dožupana s koje nešto i mogu mijenjati, a i u prilog tome ide činjenica da ne pripadam stranki, pa ne trebam robovati stranačkoj stezi – rekao nam je Draganja koji se trenutačno nalazi na skupu olimpijaca u Ugandi.

I zagrebačka operna pjevačica Sandra Bagarić ulazi u lokalne izbore kao kandidat za Gradsko vijeće, i to kao podrška Milanu Bandiću. Nositeljica je nezavisne liste za Donji grad, no ona, kako kaže, nema većih političkih ambicija. – Milan Bandić oko sebe okuplja ljude iz društvenog života koji su se iskazali u svojim strukama – objašnjava Bagarić zašto je pristala ući u politiku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije