Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvosatni spektakl

Sade u Beogradu: čarolija i užitak za oči, uši i dušu

sade (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
02.11.2011.
u 10:00

– Srbijo, hvala! Nemam riječi kojima bih vam se ispričala za sve propuštene godine, ali večeras ću pokušati nadoknaditi to izgubljeno vrijeme. Hvala što ste večeras sa mnom – rekla je na početku koncerta.

U svojih 25 godina karijere jedinstvena soul-diva Sade Adu publici nikad nije davala ni previše ni premalo, već onoliko koliko je bilo potrebno da ostanete bez daha kad vas svojim zavodljivim glasom i pojavom povede na nezaboravno glazbeno putovanje. Na njemu nećete od strasti izgubiti glavu, već doživjeti ljepotu, finoću i odmjerenost trenutka, onog što nas u današnja ubrzana vremena pogađa sve rjeđe.

Lakoća zavođenja

Upravo to pružila je britanska skupina predvođena svojom '‘kraljicom'’ Sade publici u beogradskoj Areni gdje su 30. listopada nastupili u sklopu svoje velike svjetske turneje “Once in a lifetime” započete potkraj travnja ove godine. Sade je svojim dvosatnim nastupom oduševila deset tisuća Beograđana, ali vidjelo se tu da je i Beograd oduševio nju.

– Srbijo, hvala! Nemam riječi kojima bih vam se ispričala za sve propuštene godine, ali večeras ću pokušati nadoknaditi to izgubljeno vrijeme. Hvala što ste večeras sa mnom – rekla je na početku koncerta koji je započeo hitom Soldier of Love s njihova posljednjeg istoimenog albuma. Uz nove pjesme nizali su se i stari hitovi poput Smooth Operater, Jezabel, King of Sorrow, Is it a crime, a nakon svake pjesme publika je zahvaljivala skandirajući na nogama. Perfekcionistica kakva jest, Sade i članovi njezina benda pazili su na svaki detalj na turneji i pojačali se s nekoliko odličnih gitarista te saksofonistom kojem uistinu treba skinuti kapu za svaku odsviranu notu.

Romantičan završetak

Ono što koncertu daje posebnu čar jesu savršeni vizualni efekti Sophie Muller koja s bendom surađuje od njegovih početaka te nabolje poznaje senzibilitet pjevačice. A njega je na jedan pomalo nestvaran i poetičan način savršeno naglasila u showu koji će Zagreb moći vidjeti 22. studenog. Koncert koji počinje kao bitka na ljubavnom bojnom polju, na kojem u crno odjevena Sade salutira publici, završava u njenom mnogo romantičnijem i mekšem izdanju kad u dugoj bijeloj haljini raspuštene kose pjeva svoju najnoviju himnu ljubavi The Moon and the Sky.

Ukratko, sve titule koje su se s godinama vezale uz njezino ime, kao što su karizmatična, originalna, senzualna, “tiha oluja”, 53-godišnja Sade je mnogim svojim obožavateljima koji su je u Beogradu prvi put vidjeli uživo i te kako opravdala.

Ključne riječi

Komentara 4

VE
velikazmija
12:22 02.11.2011.

ne može se bez beograda pogotovo vl --

TW
Tex_Willer
10:22 02.11.2011.

jedva čekam koncert tu kod nas

BL
Bljakonja
15:08 02.11.2011.

02.11.2011. u 12:22h velikazmija je napisao/la: ne može se bez beograda pogotovo vl -- =============== Naravno da se ne može bez Beograda...VL, a i svi mi ostali, u radosnom smo išćekivanju svake vijesti iz naše uzor-metropole, s kojom smo povezanii mišlju i nostalgijom kak cucak i njegov dreser... Al\' nikako ona glavna vijest da dojde...a ta bi bila da je Beogradski Pašaluk konačno međunarodno priznata država... ...a valjda bu i ta vijest brzo došla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije