Naslovnica Showbiz Zvijezde

Sada znam da postoje ljubavi kao ona iz filma “Dr. Živago”!

Poslije priznanja u Berlinu, Puli, Herceg Novom, Egiptu i posljednjeg u Prištini, glumica priča o poslovnim planovima i životu
30. rujna 2010. u 20:30 6 komentara 13 prikaza
cvitešić
Foto: AFP/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Sada se doista može reći da je 2010. godina Zrinke Cvitešić. Uloga stjuardese Lune u bosanskohercegovačkom filmu “Na putu” redateljice Jasmile Žbanić donijela joj je i petu nagradu za najbolju ulogu, a dodijeljena joj je u srijedu na Priština International Festivalu. Zbog brojnih obveza, Zrinka po nagradu nije otišla, no to nije umanjilo njezino veselje zbog još jedne potvrde odličnog rada.

Hrvoje kao inspiracija

– Osjećaj je prelijep! Svi smo mnogo uložili u taj projekt, ja osobno četiri mjeseca života i u privatnom i u poslovnom smislu. Nakon snimanja imala sam osjećaj da sam napravila puno na sebi i za sebe, i sve ove nagrade potvrđuju da me osjećaj nije prevario. Sada s većim samopouzdanjem i sigurnošću brže plovim dalje – kazala je Zrinka.

Prije nagrade u Prištini, Zrinka je kao najbolja glumica nagrađena i na festivalima u Berlinu, Puli, Herceg Novom i prije tjedan dana na Alexandria Film Festivalu, gdje je konkurencija bila prilično jaka.

– Ove godine taj festival bio je posvećen ženama u filmskoj umjetnosti. Među nominiranim filmovima našli su se i oni iz vodećih zemalja u europskoj filmskoj umjetnosti kao što su Italija, Francuska i Španjolska. Festival je po filmovima bio egzotičan, a posebno mi je drago da sam se družila s turskom glumicom Suzan Genc iz filma “A step into the darkness”. I ona i film vrlo su uspješni na festivalima diljem svijeta – kaže glumica i otkriva da joj je u Egiptu posebnu radost donio susret s glumcem Omarom Sharifom, poznatim iz filma “Dr. Živago”.

– Popela sam se na scenu, poklonila mu se, čvrsto ga zagrlila i rekla: “Gospodine, čast mi je i velika Vam hvala!”. Vjerujem da nije shvatio zašto sam mu rekla hvala, ali kao dijete odrastala sam na njegovim filmovima i maštala o takvim ljubavima te vjerovala da one postoje. I danas znam da postoje! – simpatično je zaključila, aludirajući pritom na svoju ljubav s glazbenikom Hrvojem Rupčićem, kojem je i posvetila egipatsku nagradu i koji ju je pratio tijekom njezina prvog posjeta toj zemlji.

– Ta je nagrada za Hrvoja jer je u moj život ušao u trenutku kad sam se počela pripremati za ulogu i dao mi inspiraciju koju sam čekala cijeli život. Oboje volimo arapske zemlje i pustinju. Posjetili smo piramide i egipatski muzej u Kairu te pročešljali Aleksandriju. Bogatstvo kulture i egzotika su nas oduševili! – prisjetila se. Da stvar bude bolja, “Na putu” je ušao i u uži izbor Europske filmske akademije za dodjelu europskih Oscara, pa smo ju pitali gdje stanu svi trofeji i kamo će staviti i mogući zlatni kipić.

Smiješi se Oscar

– Ništa ne planiram, doći će ono što mora doći. Vrlo jednostavno! Važno mi je samo izbjeći patetiku kad primam nagradu. A nagrade držimo sve na jednom mjestu, na vrhu jednog malog ormarića na kojem, nakon što stigne ova iz Prištine i kad Hrvoje stavi svoju iz “Plesa sa zvijezdama”, jer već je sad u plesu bolji od mene, više neće biti mjesta! – našalila se Zrinka koja će s putovanjima stati u studenome i posvetiti se privatnom životu te radu u HNK, ali i nekoliko filmova koji su u planu.

smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas

  • Utjerivać dobroga:

    ovo je već degutantno prvo taj hrvoje a onda se ispostavi da je on surogat za omara shariffa, premda je starac za hrvoja momak i po. ne znaš ko je dosadniji i gluplji od njih dvoje. zašto nas davite sa njima?

  • -obrisani-:

    Bas budem pogledao taj film, mozda nesto naucim o ljubavi

  • jankoprekobrda:

    Zrinka a posto kila ili litra ljubavi???