Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbena komedija

S čak 7 pobjeda u kategorijama, La La Land velik je pobjednik Zlatnih globusa

Zlatni Globus, Emma Stone, La la Land
Foto: Reuters
1/10
09.01.2017.
u 08:11

Redatelj Damin Chazelle zahvalio je producentima što su "riskirali s filmom i vjerovali da postoji publika za takav film"

Glazbena komedija "La La Land" velika je pobjednica Zlatnih globusa koji su sinoć dodijeljeni u Los Angelesu.

Romansa između buduće glumice i glazbenika, "La La Land" bio je favorit večeri sa sedam nominacija. Film je osvojio svih sedam nagrada, postavivši rekord u nagradama za jedan film: za najbolju komediju, najbolji scenarij, najboljeg redatelja, najbolju glazbu i najbolju originalnu pjesmu, a glavni glumci u filmu Emma Stone i Ryan Gosling, koji pjevaju i plešu na najprivlačnijim mjestima u Los Angelesu, također su nagrađeni.

Redatelj Damin Chazelle zahvalio je producentima što su "riskirali s filmom i vjerovali da postoji publika za takav film".

Aaron Taylor-Johnson u "Noćnim životinjama" i Viola Davis u "Fences", adaptaciji kazališne predstave, proglašeni su najboljim sporednim glumcima na filmu.

"Moonlight", film o mladom crncu homoseksualcu koji raste uz majku ovisnicu, osvojio je Globus za najbolju dramu, a Casey Affleck za najboljeg dramskog glumca u "Manchester by the sea".

Francuski film "Elle" proglašen je najboljim filmom na stranom jeziku, a njegova glavna glumica Isabelle Huppert za najbolju glumicu.

Televizijski globusi pripali su serijama "American Crime Story: The People vs O. J. Simpson", "The Night Manager" te "The Crown", svakoj po nekoliko.

Globusi tek nesigurno upućuju na dobitnike Oscara, ali pobjednici dobivaju auru koja može utjecati na glasovanje za tu najugledniju nagradu sedme umjetnosti.

>>Milijuni će pratiti večerašnju dodjelu Zlatnih globusa. Evo tko stoji iza zagonetne udruge...

>>Emma Stone želi svoje pravo ime natrag

Ključne riječi

Komentara 1

KE
kenjalo
10:27 09.01.2017.

kako Sherbedjija nije nista dobio,sto znaci Rade u nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije