Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert u Areni

S Lošom u glas pjevali Siniša Svilan, Amar Bukvić, L. Nižetić...

Plavi
Foto: Luka Klun/PIXSELL
1/5
13.03.2010.
u 22:50

Razdragana publika, koja je uživala u svakom taktu hitova uz koje su mnogi od njih odrasli, zaljubili se ili pak liječili ljubavne rane, dok se dobar dio njih nije još ni rodio u vrijeme kad su nastali, dva sata je pjevala s Lošom.

Nije trebalo mnogo riječi da Plavi orkestar i Zagreb nakon deset godina ponovno nađu zajednički jezik. Frontmen Saša Lošić Loša tek je na početku koncerta kratko pozdravio publiku te pustio da njihovi svevremenski hitovi govore dalje. Nakon nove pjesme “Amerika” s kojom su otvorili svoj dugoočekivani zagrebački koncert, zaredale su se više od 20 godina stare pjesme poput “Nisam je probudio”, “Fa fa fašista” i svojevrsna himna sarajevskih rokera “Bolje biti pijan nego star”.

Razdragana publika, koja je uživala u svakom taktu hitova uz koje su mnogi od njih odrasli, zaljubili se ili pak liječili ljubavne rane, dok se dobar dio njih nije još ni rodio u vrijeme kad su nastali, puna dva sata uglas je pjevala s Lošom koji je, kako je rekao netom prije početka koncerta, imao blagu tremu. Kako danas zvuče jugoslavenski Beatlesi, kako su ih mediji prije nazivali, došao je poslušati i Siniša Svilan, prvenstveno kako bi udovoljio supruzi Silviji iako je i sam njihov obožavatelj.

- Proveo sam vrlo ugodnu večer, koncert je bio baš zgodan - rekao je Svilan koji je sa Sašom Lošićem i poslovno surađivao kada se na Novoj TV prikazivala serija “Vratit će se rode” za koju je Loša skladao glazbu. Iako je i kao mladić slušao Plavi orkestar, direktor programa Nove TV kaže da ipak nije bio toliki romantik da bi njihove balade slušao u društvu simpatija iz toga vremena.

Od poznatih domaćih osoba nastup popularnih Sarajlija koji u svijetu glazbe postoje već 27 godina nisu propustili ni glumac Amar Bukvić, novinar Robert Zuber, pjevač Luka Nižetić i mlada glazbena nada Carla Belovari.

Komentara 4

SI
sinikop
12:31 14.03.2010.

hmmm.dvorana nije bila prepuna,kaju su nažalost zajebali i od tada vec su poceli nekak s tremom svirat,ali kad su došli na malu pozornicu to je bilo STRAŠNO koda su prvi put gitare dobili u ruke neznam kaj im se dogodilo,volim plavi orkestar i super stvari imaju ali ono s malom pozornicom je bilo ništa nego smješno....jbg nisu decki 10 godina svirali ali za arenu su trebali biti top spremni....razocarenje,arena ih je pojela...to je zavelike zvjerke....

LA
lanalala
12:54 14.03.2010.

U gjuri je bilo tisuću puta bolje... ovo je bilo prestrašno

DU
Deleted user
15:41 14.03.2010.

ma katastrofa, pobrao sam se doma kada su presli na malu pozornicu... koma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije