Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prelijepa 20-godišnjakinja

Ruskinja Polina 'rastura' ples, ali i matematiku na PMF-u

Polina Mytko
Foto: Dušan Mitić
1/2
16.04.2016.
u 10:12

- Mama se zaljubila u jednog glazbenika i preselili smo se u Split – priča Polina na odličnom hrvatskom jeziku.

Prelijepa 20-godišnja Polina Mytko ostavila je žiri Supertalenta doslovno bez daha. Senzualnim orijentalnim plesom zaradila je ulaznicu za sljedeći krug natjecanja, a njezina životna priča i ona sama još su zanimljiviji znamo li da je tek prije tri godine došla u Hrvatsku s mamom i tri godine mlađom sestrom Natalijom, koja je također plesačica.

– Rođena sam u Sankt Peterburgu, ali sve do prije tri godine živjela sam u Bjelorusiji. Mama se zaljubila u jednog glazbenika i preselili smo se u Split – priča Polina na odličnom hrvatskom jeziku. U Splitu je završila posljednja dva razreda srednje škole, a hrvatski je morala naučiti za tri mjeseca kako bi razumjela nastavu. I ne samo da ga je naučila tečno nego je i bila jedna od najboljih učenica u razredu. Završni test iz matematike riješila je 100 posto, pa je bilo logično da upiše PMF u Zagrebu.

– Plesom se bavim odmalena, a u Bjelorusiji i Beogradu sam osvojila i zlatne medalje na natjecanjima. Kad sam došla u Hrvatsku, nisam našla tečajeve orijentalnog plesa na razini na kojoj imamo u Rusiji, pa sam počela sama trenirati i podučavati– kaže Polina, kojoj je Supertalent bio poseban izazov.

– Plešem malo drukčiji, ruski stil, koji ima puno baletnih pokreta, pa je to možda i bilo zanimljivije članovima žirija. Uđem li u polufinale, pripremit ću još zanimljiviju koreografiju, iako su mi rekli da ću teško nadmašiti prvu – kaže Polina, kojoj je i dečko plesač Miljen Chovan, voditelj Centra plesa u Splitu. – Upoznali smo se na nastupu, no dosad nismo zajedno nastupili. Imam puno planova, no uz fakultet i ples ne ostane mi puno slobodnog vremena – kazala je Polina.

>> Nisam striper, ne skidam se, ples na šipci vrsta je akrobacije

Komentara 12

ŠO
Šokac1
11:51 16.04.2016.

Gđica Mytko valjda "razvaljuje" (ako baš mora biti taj uličarski izraz), a ne "rastura", jer u Hrvatskoj je uobičajena uporaba hrvatskih izraza. Lektori, dajte već počnite rabiti hrvatske riječi, SDP i družba više nisu na vlasti. Sad opet smijete.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
11:13 16.04.2016.

prelijepa 20-godišnjakinja....VL šta je općenito za vas lijepo i prelijepo ?

ER
Erick
10:31 16.04.2016.

Trbusni ples, to je upravo ono sto je Splitu nedostajalo. Severina taj zanat jos nije usavrsila a to je toliko vazno za hrvatsko gospodarstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije