Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slaba gledanost

Rukomet više nije privlačan gledateljima, sve manje ljudi uz kauboje

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: EHF EURO
1/5
19.01.2016.
u 12:15

Umjesto utakmice Makedonija – Poljska u nedjelju navečer prikazan je film “Dvostruka igra”, što se gledateljima nije svidjelo

Gledatelji RTL-a ostali su malo zatečeni kada u nedjelju u 20.30 sati nije prikazana rukometna utakmica između Makedonije i Poljske iako je bila najavljena u TV rasporedu.

Prikazuju ključne utakmice

– Riječ je o uredničko-programskoj odluci, a RTL do kraja Europskog prvenstva u Poljskoj nastavlja s prikazivanjem ključnih utakmica s posebnim naglaskom za utakmice naših kauboja – objasnili su na RTL-u zašto su prikazali film “Dvostruka igra” umjesto rukometne utakmice.

Istu situaciju ponovili su i sinoć kada su susret Njemačke i Švedske zamijenili filmom “Ironman”. Naime, RTL televizija otkupila je pravo na prijenos 22 utakmice EP-a u rukometu, polufinalne i finalni susret te sukladno tome bira susrete koji su atraktivniji i zadržavaju pravo izmjena u programu, što ne oduševljava pretjerano same gledatelje.

Na Facebook-profilu RTL-a negodovali su zbog micanja utakmica jer su očekivali kako će se prenositi sve utakmice, pogotovo one u večernjem terminu kada je najviše publike pred malim ekranima. Euro su otvorili naši reprezentativci i Bjelorusi i taj je susret pratilo 450 tisuća gledatelja ili njih 11 posto u ukupnoj populaciji. Drugu utakmicu odigrali smo s Norveškom u nedjelju popodne i taj su susret pratila 685.402 gledatelja.

Usporedbe radi prvu utakmicu koju smo igrali na Svjetskom prvenstvu u rukometu prošle godine u Kataru pratilo je 710 tisuća gledatelja. Utakmice je i tada prenosio RTL.
Općenito su rezultati gledanosti, barem kada je u pitanju bila naša reprezentacija, bili poprilično veliki. Najveću gledanost ostvarila je utakmica Hrvatska – Brazil koju je pratilo čak 1,150.855 RTL-ovih gledatelja.

Manjak zanimanja

Sličnu gledanost, nikada ispod 750 tisuća gledatelja, u siječnju su imale i sve ostale utakmice naše reprezentacije, dok ovi prvi pokazatelji daju do znanja kako je u 2016. godini splasnuo interes za rukomet.

Očito su to primijetili i na RTL-u i zato u udarnom terminu prikazuju filmove, a ostatak otkupljenih termina čuvaju za one najvažnije utakmice u završnici. 

>>VIDEO Ovo su najzgodniji rukometaši koje gledamo na EP-u u Poljskoj

>>Pola milijuna gledatelja uz hrvatske rukometaše

Komentara 13

BL
blackstone
14:27 19.01.2016.

Daj ne pricajte gluposti.rukomet je postao poslije nogometa najgledaniji i najpopularniji sport u europi a i najbrze se siri po cijelom svijetu.aljazira tv je platila 100 milja eura prava za euro2016 iz poljske a u njemackoj rtl.ali idioti sa naseg rtl nisu u stanju staviti sve utakmice na rtl2 ,nego stavljaju imbecilne serije.jasno da nase utakmive trebaju ici na rtl. U poljskoj prosjek 10000 gledatelja na svakoj utakmici do sada.uvjerljivo najgledaniji dvoranski sport.

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
16:47 19.01.2016.

pa kad ista bagra iza kulisa uništava sav hrvatski kolektivni sport košarku odavno,vaterpolo zadnje 2 godine,rukomet,nogomet da ne govorimo... imamo u svim sportovima pregršt vrhunskih igraća koji igraju u top klubovima važne uloge i onda dođu u repku na odmor a to je isključivo krivica struke koja dovodi za izbornike poluamatee ili početnike... rudić bi ostao da su ga cijenili u vaterpolu a jedini je koji ima pojma a pokazao nam je to u prvoj tekmi sa brazilom kad su nas pomeli... červar u rukometu je profesor za sve a mi tu početnike furamo... u nogometu nemamo ni jednog lika koji bi mogo 3-ćeligaša iz liga petice trenirat al su redom izbornici... šta da gledamo??? kako nezalaganjem pljuju na zastavu??

IH
iron.hide.54966
18:47 19.01.2016.

Svemu dođe kraj, kog briga za to, imamo političare oni nas sad zabavljaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije