Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

RTL-u stigla kazna zbog Big Brothera, moraju platiti 55 tisuća kuna

Uoči prikazivanja nove sezone, RTL-u je stigla presuda Prekršajnog suda u Zagrebu, a presuda se odnosi na neprimjerene scene iz sezone koja je prikazana 2015. i 2016. godine. U tim scenama glavni akteri bili su Stefani Banić i Ervin Mujaković.
23. siječnja 2018. u 09:54 23 komentara 54650 prikaza
big brother
Foto: RTL
Pogledajte galeriju 1/5

U regionalnom Big Brotheru koji se emitirao 2015. i 2016. godine bilo je dosta prigovora RTL-u zbog psovki, ispijanja alkohola i scena seksa. Zbog toga se žalila javnost, ali i pravobraniteljica za djecu.

Ante i Martina Todorić Kraj braka Martina i Ante Todorić i službeno se rastali, dogovorili skrbništvo nad djecom

Na prijave građana reagirala je i Agencija za elektroničke medije koja je tada zbog prikazivanja neprimjerenog  sadržaja izdala prekršajni nalog RTL-u Hrvatska kao pravnoj osobi u iznosu od 100 tisuća kuna te odgovornim osobama u iznosu od deset tisuća kuna. 

Uoči prikazivanja nove sezone, RTL-u je stigla presuda Prekršajnog suda u Zagrebu, a presuda se odnosi na neprimjerene scene iz sezone koja je prikazana 2015. i 2016. godine, piše Net.hr. Prekršajni sud temeljem prijave Agencije za elektroničke medije ocijenio je da je RTL prekršio Zakon o elektroničkim medijima jer je emitiran sadržaj koji bi gledatelje, a pritom se pogotovo misli na djecu i mlade, mogao poticati na konzumaciju alkohola. Scene u kojima natjecatelji realityja konzumiraju alkohol bile su česte, ali u ovom konkretnom slučaju misli se na scene iz emisija koje su prikazane poslijepodne i navečer 6. i 8. rujna 2015., a glavni akteri bili su Stefani Banić i Ervin Mujaković.

U tim emisijama Stefani je bila vidno pripita, nije mogla držati ravnotežu, i uz Ervinovu pomoć doteturala je do kreveta. Stefani je kasnije u emisiji izjavila da se ničega ne sjeća i zadnje što pamti jest da je pila votku i pivo. Prekršajni sud u Zagrebu izrekao im je novčanu kaznu od 55 tisuća kuna, a Agencija za elektroničke medije iznijela je mišljenje kako mlade gledatelje ovakav sadržaj potiče na slično ponašanje te utječe na njihov mentalni i moralni razvoj.

RTL se branio kako su ostali stanari osudili takvo ponašanje i iz toga je očito kako namjera nije bila poticati takvo ponašanje. Na ovu presudu RTL se ima pravo žaliti Visokom prekršajnom sudu. 

big brother
1 / 8
Sjećate se zavodnika Ervina iz Big Brothera? Nakon showa ne izlazi iz teretane
Romano, Big Brother USUSRET NOVOJ SEZONI Ovo su najzanimljiviji trenuci u svim sezonama Big Brothera Sretni roditelji Svizac iz Big Brothera je postao tata DR. MIROSLAV ŠKORO Bajaga i Balašević u Osijeku mogu dobiti dvoranu gratis, a ja moram platiti unaprijed

 

Petra Dugandžić
detalji privukli pažnju
Petra Dugandžić prodaje svoj luksuzni stan u Zagrebu, a ovu prostoriju priželjkuju brojne Hrvatice
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
 • Avatar ČUBE
  ČUBE:

  Iskreno žalim one koje prate ekipu pokupljenu s ulice kako nešto trabunja uz prikačene mikrofone

 • Avatar duka4
  duka4:

  kako licimjerno. kazna za pijanstvo a kad frljic u predstavi sutira glavu bebe i tko zna sta,, to je kultura ???? opalite njemu kaznu za potianje pakla.

 • Avatar navijač
  navijač:

  Toj TV kući treba ukinuti koncesiju.