Naslovnica Showbiz Estrada

Rock kritičar i publicist Ante Perković je preminuo u 44. godini

Nakon kratke i teške bolesti Perković je, kako je potvrđeno u krugu njegovih prijatelja, umro u Zagrebu.
05. ožujka 2017. u 14:42 3 komentara 9771 prikaza
Ante Perković
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Hrvatski novinar, autor više publicističkih djela, rock kritičar, kantautor, radijski i kazališni umjetnik Ante Perković umro je u 44. godini nakon kratke i teške bolesti.

Perković je glazbenu karijeru započeo u sastavu Djeca, a 2007. je objavio svoj prvi samostalni album "Svi me vole dok me ne upoznaju".

Darko Rundek “Rundek, između" Jedini “preživjeli” junak novog vala poslužio kao inspiracija Naslovnica knjige Recenzija O Rundeku, vibri 80-ih i iznevjerenim nadama

Aktivno je sudjelovao i u stvaraju kazališnih djela. Surađivao je s Borutom Šeparovićem na predstavama Montažstroja, a sudjelovao je i u izvedbama predstave "Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje". Posebno je bio ponosan na svoj rad na Trećem programu Hrvatskog radija, a predavao je novinarstvo u edukacijskom programu udruge Kurziv.

Pisao je povremeno za Jutarnji list, časopise Homo volans i Nomad, a vodio je i online dnevnik na internetskom portalu monitor.hr.

Napisao je knjigu o pjesmama Darka Rundeka, biografiju grupe Pips Chips & Videoclips "Dugi vikend u zemlji čudesa", dvije zbirke tekstova "Slijepi putnik", "365" te svojevrsni vodič kroz svoj rodni grad pod nazivom 'Volite li Zadar?'.