Naslovnica Showbiz Estrada

Rock kritičar i publicist Ante Perković je preminuo u 44. godini

Nakon kratke i teške bolesti Perković je, kako je potvrđeno u krugu njegovih prijatelja, umro u Zagrebu.
05. ožujka 2017. u 14:42 3 komentara 9813 prikaza
Ante Perković
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Hrvatski novinar, autor više publicističkih djela, rock kritičar, kantautor, radijski i kazališni umjetnik Ante Perković umro je u 44. godini nakon kratke i teške bolesti.

Perković je glazbenu karijeru započeo u sastavu Djeca, a 2007. je objavio svoj prvi samostalni album "Svi me vole dok me ne upoznaju".

Darko Rundek “Rundek, između" Jedini “preživjeli” junak novog vala poslužio kao inspiracija Naslovnica knjige Recenzija O Rundeku, vibri 80-ih i iznevjerenim nadama

Aktivno je sudjelovao i u stvaraju kazališnih djela. Surađivao je s Borutom Šeparovićem na predstavama Montažstroja, a sudjelovao je i u izvedbama predstave "Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje". Posebno je bio ponosan na svoj rad na Trećem programu Hrvatskog radija, a predavao je novinarstvo u edukacijskom programu udruge Kurziv.

Pisao je povremeno za Jutarnji list, časopise Homo volans i Nomad, a vodio je i online dnevnik na internetskom portalu monitor.hr.

Napisao je knjigu o pjesmama Darka Rundeka, biografiju grupe Pips Chips & Videoclips "Dugi vikend u zemlji čudesa", dvije zbirke tekstova "Slijepi putnik", "365" te svojevrsni vodič kroz svoj rodni grad pod nazivom 'Volite li Zadar?'.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas