Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijenjeni TV autor u privatnom životu proživljava iznimno teške trenutke

Robert Zuber: Za mog voljenog oca Marka riječi uistinu nisu potrebne

\'slucajni1_nnn_sce_240909\'
Foto: Prizor iz dokumentarnog filma Slučajni sin
1/2
22.09.2009.
u 18:22

Samo lijepe riječi o Marku Tomiću imala je publika koja je 11. prosinca 2007. bila na premijeri Zuberova dokumentarnog filma "Slučajni sin", u čijem je središtu novinarova potraga za biološkim roditeljima.

Da je život katkad prepun šokantnih obrata vrlo dobro zna HTV-ov novinar i urednik Robert Zuber koji se samo tri i pol mjeseca nakon rođenja drugog sina jučer morao suočiti s tužnom viješću – u Zagrebu je u 76. godini nakon duge bolesti preminuo njegov otac Marko Tomić koji ga je udomio kad je imao samo godinu dana.

– Kad je moj privatni život u pitanju, nerijetko dajem izjave, tako da ni sada ne želim pričati o njemu. Marko je dugo bio bolestan, preminuo je od kronične bolesti u Zagrebu, no pokop će biti u Puli. Svi su ga imali prilike upoznati u mom filmu, za Marka riječi uistinu nisu potrebne – rekao nam je Robert kojem trenutačno u teškim trenucima najveću potporu pruža supruga Diana Roko Zuber

Samo lijepe riječi o Marku Tomiću imala je publika koja je 11. prosinca 2007. bila na premijeri Zuberova dokumentarnog filma "Slučajni sin", u čijem je središtu novinarova potraga za biološkim roditeljima.

Upravo su najzanimljivi trenuci dokumentarca Robertovi dijalozi s ocem Markom kojem je u filmu ispunio najveću želju – napokon je prihvatio posvojenje i obećao da će uzeti njegovo prezime Tomić.

Za većinu je upravo Marko bio najveličanstveniji lik bolne priče koji prozbori tek nekoliko riječi, ali sasvim dovoljno da osvoji simpatije gledatelja. Samo dvije godine nakon što mu se ispunio veliki san, kad je napokon posvojio dijete koje je cijeli život smatrao svojim, izgubio je borbu s bolešću.

– Sjećam se jako dobro kada me odveo na treći kat kuće u kojoj smo živjeli. Posjeo me na krevet i objasnio da su me doveli iz bolnice gdje me ostavila prava mama. Sjećam se suza, šutnje i opet suza. Ubrzo sam to potisnuo, ali Marka više nisam nazvao tata. Blesava dječja odluka, jer danas znam da je na njega kao glavu kuće pala teška uloga koju nitko ne želi. Oni su, naravno, bili moji jedini mama i tata. Oko toga spora nije bilo – izjavio je Robert u svom dokumentarnom filmu koji je, čini se, mnogo više nego njegovim biološkim roditeljima bio posvećem čovjeku velikog srca, Marku Tomiću iz Vodnjana, koji je Robertu bio jedini pravi otac.

Ključne riječi

Komentara 1

VL
VL1
22:40 10.03.2016.

Možda mu je tata sa vo štr bac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije