Naslovnica Showbiz Zvijezde

Robert Knjaz ostvario san i postao student filmske i TV režije

Najmaštovitiji televizijski autor u nas iz drugog je pokušaja primljen na akademiju, a od njegova prvog odlaska na prijamni ispit za režiju i ovoga prekjučerašnjeg prošlo je čak - 19 godina.
30. rujna 2009. u 21:48 4 komentara 36 prikaza
Robert Knjaz
Foto: Igor Kralj/24sata

Robertu Knjazu prekjučer se ostvario još jedan san - postao je student filmske i TV režije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Naime, najmaštovitiji televizijski autor u nas iz drugog je pokušaja primljen na akademiju, a od njegova prvog odlaska na prijamni ispit za režiju i ovoga prekjučerašnjeg prošlo je čak - 19 godina.

- Te davne 1990. htio sam upisati režiju, no nisu me primili. Nisam ušao ni u uži krug. Predao sam tada scenarij o najluđem danu jednog svog frenda iz kvarta, da bih nakon pola godine u videoteci posudio "Idiotsku noć" Martina Scorsesea i shvatio da je on već snimio film s istom temom. Očito je komisija mislila da sam predao lošu kopiju Scorsesova filma. A onda je došao rat pa me "povukla" televizija i tek sam sad opet pokušao ostvariti svoju davnu želju - i uspio. I premda je trenutačno akademija primarna u mom srcu, televizija, odnosno RTL, neće zbog toga ni malo patiti - kazao nam je Knjaz koji je u međuvremenu diplomirao ekonomiju (pa ga sad očekuju tek dvije godine studija režije, svojevrsni magisterij) te je dobivao nagrade za svoje amaterske filmove.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

  • visio:

    Koji likovi.... sam sebi odgovara!! ili možda razgovara sa svojim \"drugim\" ja?? Knjaz svaka čast!!!!

  • zuba:

    to je bilo sarkasticno...oo boze!!!

  • dobravečerhr:

    \"Najmaštovitiji televizijski autor u nas...\" kakva bedastoća. Ovo kaj sada Knjaz izvodi je jadna kopija onoga kaj je Malnar radio prije 10 godina. Nemam nikaj protiv Knjaza ali ovakvo novinarsko tituliranje nema veze sa zbiljom...