Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cesarčeva

Rene Bakalović predstavio Das Kobas

das kobas
Foto: PR FOTO
1/7
10.12.2015.
u 12:44

Među uzvanicima bile su pjevačice Nina Badrić i Indira Levak te glumac Petar Ćiritović, glumica Olga Pakalović i vlasnica branda Charlie Design, Loredana Bahorić.

Originalna Volkswagenova kobasica – koja se proizvodi još od 1973. godine i čija je receptura strogo čuvana tajna iako se znaju dva ključna sastojka, curry i svinjetina – prvi put je predstavljena Hrvatima i to ispred adventske kućice restorana Tač u sklopu koncepta ''Zagrebačka Božićna bajka''.

Od milja odmah je prozvana Das Kobas. Specifična je i zbog manje količine masnoće – svega 25 do 30% – dok prosječni njemački „wurst“ sadrži više od 50% masnoće. Dostupna je u veličinama od od 12.5 do 25 cm, ne sadrži konzervans, a najpopularnija verzija kobasice je - Currywurst.

Predstavio ih je poznati ljubitelj dobre hrane, gastronomad i poznavatelj gastronomskih specijaliteta - Rene Bakalović. Radnici Volkswagena godišnje naruče i pojedu 1,6 milijuna kobasica, a u mesnici u Wolfsburgu proizvodi ih 30 radnika i to po principu just-in-time. O njihovoj kvaliteti govori podatak da je Volkswagen lani prodao više kobasica nego autmobila, čak 8 milijuna komada.

– Ova kobasica napokon je stigla na naše tržište. U Europi je kušaju već 40 godina – rekla je Dijana Đerđ iz Volkswagena.

U proizvodnom pogonu u Wolfsburgu gdje nastaju ove kobasice, radnici Volkswagena godišnje naruče i pojedu 1,6 milijuna komada kobasica. Danas u mesnici u Wolfsburgu radi 30 zaposlenika koji proizvode kobasice po principu just-in-time, a četiri puta tjedno VW prima pošiljku od dvije tone svinjskoga mesa koje odmah idu u preradu. O kvaliteti kobasica govori i podatak da je u 2014. godini Volkswagen prodao više kobasica nego automobila, čak 8 milijuna komada.

Među uzvanicima bile su pjevačice Nina Badrić i Indira Levak te glumac Petar Ćiritović, glumica Olga Pakalović i vlasnica branda Charlie Design, Loredana Bahorić. Originalne Das kobas mogu se kupiti i u adventskim kućicama restorana Tač uz Ledeni park na Tomislavovu trgu te u sklopu adventske kućice u Cesarčevoj ulici do 10. siječnja.  

>> Tomislav Bralić: Da se opet rodim, opet bi piva

Komentara 1

DU
Deleted user
14:57 10.12.2015.

sve sama krema kod Safeta....neumorni titanic otvara li otvara...kkkk..ajde svi na klobasicu.....kkkkkkkk....kakav car

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije