Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužni rastanci

U 2017. zauvijek su se oprostili od svoje publike

Foto: Pixsell
1/9
21.12.2017.
u 19:13

Ove su nas godine napustile brojne domaće i strane zvijezde od kojih su mnoge ostavile neizbrisiv trag u području kojim su se bavile

Nedavna prerana smrt Tigrana Kalebote Tigija, bubnjara grupe Psihomodo pop, koji je iznenada preminuo od posljedica srčanog udara u 53. godini života, ostavila je njegove kolege i obožavatelje u šoku, jer ništa nije nagovještavalo tako nagli odlazak. Davor Gobac jedva je od suza uspio izgovoriti nekoliko oproštajnih riječi na zagrebačkom krematoriju.

– Frende, pobjeđivali smo 35 godina zajedno kao Psihomodopop. Ovo je prvi put da smo izgubili. Ići ćemo dalje, ali to neće biti to – rekao je Gobac. Kalebotin odlazak podsjetio nas je i na niz drugih poznatih glazbenika i glumaca koji su nas napustili ove godine. Nekoliko dana prije Kalebote, stigla je vijest da je umrla glumica Mirjana Rogina, koje se svi sjećamo po naslovnoj ulozi iz filma “Tri muškarca Melite Žganjer” te vođenju kulinarskog showa “Kruške i jabuke”. Glumica koju su kolege i prijatelji zvali Mirča preminula je u 56. godini života nakon teške bolesti.

Njezin kolega, poznati srpski glumac Ljubiša Samardžić također nije uspio pobijediti bolest s kojom se borio. Početkom rujna zauvijek nas je napustio legendarni Šurda (tako se zvao lik koji je igrao u seriji “Vruć vetar”) od posljedica tumora na mozgu u 80. godini. Još jedan glumački bard, kojeg smo voljeli zvati po liku koji je tumačio u filmu “Tko pjeva zlo ne misli”, Relja Bašić odnosno gospon Fulir preminuo je ove godine u travnju, u 87. godini života, ostavivši iza sebe impresivne brojke: 57 snimljenih domaćih te 71 stranih filmova i 3700 kazališnih predstava.

1/28

Mjesec dana nakon Bašića stigla je vijest da je u 61. godini života preminuo Mirko Miočić, naš poznati kvizaš, kojeg su mnogi zbog njegova golemog znanja zvali “Hodajući Google”. Miočić je umro u zadarskoj bolnici od posljedica teške kronične bolesti. Velika tuga zavladala u glazbenim krugovima kada je u kolovozu umro Remi Kazinoti, aranžer i producent koji je surađivao s Oliverom, Gibonnijem, Petrom Grašom i Danijelom Martinović.

Od početka 2016. godine napustile su nas i mnoge svjetske zvijezde, među njima i Hugh Hefner, medijski mogul i osnivač magazina Playboy. Slavni Amerikanac, za kojeg kruži priča da je spavao s više od 1000 žena, umro je u 91. godini. Ove godine ostali smo i bez glazbenika Chucka Berryja i Chrisa Cornella, frontmena, gitarista i tekstopisca grupe Soundgarden te glumaca Rogera Moorea, koji je utjelovio agenta 007 odnosno Jamesa Bonda, zatim Sama Sheparda te Jerryja Lewisa.

Komentara 12

DU
Deleted user
19:39 21.12.2017.

Bitno je da je Joža Manolić preživio i ovu godinu.

DU
Deleted user
19:50 21.12.2017.

Cijeli svijet prenosi vijesti iz UNa kako Trump nije uspio zaustaviti donoüenje jeruzalem rezolucije. Samo hrvati ne znaju kako je glasala hrvatska. bar ne oni koji citaju vecernji.

TR
trabant7
23:33 21.12.2017.

Bila suzdržana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije