Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRYAN SINGER

Redatelju filma 'Bohemian Rhapsody' skinuta nominacija zbog optužbi za napastovanje

Bryan Singer
07.02.2019.
u 18:16

- BAFTA smatra kako je ovo ponašanje neprihvatljivo i inkopatibilno s njenim vrijednostima - stoji u priopćenju poslanom medijima samo četiri dana prije dodjele nagrada.

Britanska akademija za film i televiziju makla je ime Bryana Singera s popisa nominiranih redatelja za ovogodišnju BAFTA-u zbog ozbiljnih optužbi za seksualno napastovanje. Redatelj filma "Bohemian Rhapsody" tako neće biti u konkurenciji za nagradu dok filmu ostaje nominacija. 

Optužbe protiv Singera pojavile su se još prije pet godina, a  prije dva tjedna u časopisu The Atlantic izašao je veliki tekst u kojem je objavljeno kako je u proteklih 20 godina napastovao više muškaraca, među kojima je bilo i maloljetnika. Neki od njih izjavili su kako ih je redatelj zaveo dok su bili maloljetni, a drugi su čak tvrdili i da ih je silovao. 

- Singer se okružio ranjivim tinejdžerima od kojih su mnogi bili izopćeni od obitelji. Čini se kako nije radio sam, budući da su mu prijatelji i suradnici dovodili mlade dečke - pisalo je u članku.

- BAFTA smatra kako je ovo ponašanje neprihvatljivo i inkopatibilno s njenim vrijednostima - stoji u priopćenju poslanom medijima samo četiri dana prije dodjele nagrada. 

Inače, tvrtka Twentieth Century Fox otpustila je Singera samo nekoliko tjedana prije kraja snimanja filma "Bohemian Rhapsody". Mediji su pisali kako je razlog tome njegova svađa s Ramijem Malekom i često izbivanje sa seta. Singer se kasnije pravdao kako je izostajao zbog bolesti člana obitelji. Režiju je tada preuzeo  Dexter Fletcher, a Singer je ostao upisan kao redatelj filma. 

Pogledajte video: Kandidati 10. Sezone swhowa ‘Ljubav je na selu’

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije