Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenadna smrt

Redatelj Nikola Ivanda preminuo u 36. godini

nikola ivanda
pixsell
Autori: , ab, mc, WikimediaCommons, rm, , , akr
08.11.2012.
u 15:33

Beživotno tijelo sina redatelja Branka Ivande jutros je u stanu u Zagrebu pronašla njegova djevojka. Uzrok smrti nije poznat, a sumnja se na srčani udar.

Redatelj Nikola Ivanda preminuo je iznenada jutros u svojem stanu u Zagrebu u 36. godini.

Njegovo beživotno tijelo pronašla je njegova djevojka. Prevezen je u bolnicu, a uzrok smrti još nije poznat. Sumnja se da je smrt posljedica srčanog udara.

– Nikola je bio prekrasan i drag suradnik, svi smo u šoku. Surađivali smo na nekoliko projekata i svi uspjesi, naši su, zajednički – rekao je Robert Tomljenović, producent koji je s njim radio na "Dolini sunca".

Nikola, sin poznatog redatelja Branka Ivande, posljednjih mjeseci bio je redatelj na RTL-ovoj seriji "Ruža vjetrova". On i otac zajedno su režirali još neke poznate televizijske serije – "Obične ljude", "Ponos Ratkajevih", "Sve će biti dobro" i "Dolinu sunca".

"Njegov odlazak velik je šok za sve koji su ga poznavali. Pamtit ćemo ga kao profesionalca i prijatelja čiji su predani rad i iskustvo bili od neizmjernog značaja svim kolegama", priopćili su RTL i cijeli tim serije “Ruže vjetrova” te time izrazili duboku sućut obitelji Ivanda.

 

Nikole Ivande prijatelji se sjećaju samo po dobrome

– To je čovjek s kojim sam puno radio i od kojega sam mnogo naučio. Ne znam što bih vam rekao, u šoku sam! – kazao je glumac Robert Kurbaša.

– Bio je predivan čovjek! Obožavala sam s njim raditi i popiti "cugu" nakon posla. Bio je sveznalica pa sam, kad sam poželjela pogledati dobar film, od njega  tražila preporuku. Bio je topao, veseo i iskren – riječi su kojima preminulog redatelja opisuje glumica Petra Cicvarić.

– Nikola je bio najnježniji i najemotivniji redatelj s kojim sam surađivala. Blag, divan suradnik. Moje misli su u ovim trenucima uz Branka, Lidiju i Martinu – govori glumica Jelena Popović Volarić.

– Danas je jako puno ljudi izgubilo prijatelja, a bilo nas je toliko jer je on bio izuzetna osoba nevjerojatne snage i strasti prema životu. Otišao je plemenit čovjek. Nikada ga nećemo zaboraviti. Njegovoj obitelji najiskrenija sućut – rekao je glumac Janko Popović Volarić.

– Jako mi je teško, pokušajte me razumjeti... Nikako to još uvijek ne mogu "probaviti"... I dalje mislim da to nije istina – jedva je izustila Nives Ivanković.

– Bio je izuzetna osoba, bili smo bliski. Jako dobro smo surađivali jer je bio nježan prema glumcima... Jedna ugodna osoba prepuna života i energije. Vidjeli smo se prije nekoliko mjeseci na cesti i ništa nije odavalo da je bolestan. Jako mi je žao – Mia Begović.

– Bio je srčan, plemenit, prepun životne energije, znakovite osobnosti, uvijek vedar, nasmijan. Nadasve talentiran, s lakoćom i užitkom moglo se s njim raditi. Kada je on bio na setu, ja više ne bih brinula o izvedbi. Siguran, povjerljiv i pun sjajnih ideja i rješenja. Redatelj koji je baš volio glumce – kaže Dolores Lambaša.

Ključne riječi

Komentara 13

MP
Mr.Pravda
16:33 08.11.2012.

Iskrena sucut obitelji!

FE
Felicijen
16:41 08.11.2012.

Ima li gore stvari u životu kad roditelji moraju sahraniti svoju djecu ?! Protuprirodno i užasno!

AM
Axis Mundi
11:54 09.11.2012.

poželjno je na ovakvim temama onemogućiti ostavljanje komentara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije