Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve zanimaju

Reality show na TV programima: u čemu je fora?

Big Brother
Foto: RTL Screenshot
1/6
06.10.2016.
u 16:10

Reality show ima veliki utjecaj na vrijednosti i kreiranje javnog mijenja, naročito na najmlađe

Reality show je posebna vrsta televizijske emisije u kojoj sudjeluju obični ljudi, a popularan je i kod nas. Čak je i televizija popustila izazovima ovog suvremenog, modernog doba.

Kako bi sačuvala gledatelje i popularnost koju je trenutačno preuzeo internet, izgradila je nove formate i žanrove svog sadržaja. Jedan od njih je zasigurno reality show, kako piše X-ica.

Istraživanje koje je provedeno prije nekoliko godina pokazalo je da reality show ima veliki utjecaj na vrijednosti i kreiranje javnog mijenja, naročito na najmlađe. Sve što djeca i mladi vide na televizijskim ekranima uspoređuju sa stvarnim situacijama, što nikako nije realno. Također se u reality showovima redovito prikazuju eksplicitne scene seksa, nasilja, alkoholiziranja i sličnog.

Na takav način nastoje postići veću gledanost, bez razmišljanja o utjecaju na mlađe gledatelje kojih zapravo i ima najviše.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

>> Britanci imaju novi reality: Na osnovu genitalija biraju srodnu dušu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije