Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova odbijenica

Ravnatelj Park-šume Marjan zabranio nastup Željka Samardžića: Ta glazba nije primjerena za Sustipan

29. Plava laguna Croatia Open Umag teniski turnir,  koncert Željka Samardžića
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
18.03.2023.
u 09:25

Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu, objasnio je svoju odluku ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović te tako potvrdio kako splitska publika 19. kolovoza neće moći uživati u nastupu ovog glazbenika

Željko Samardžić prošle godine je nastupio u srpnju u sklopu Fusion World Music Festivala na Parku mladeži u Splitu i tog dana publika je pohrlila na njegov nastup jer ovaj glazbenik s beogradskom adresom ima veliki broj poklonika u Hrvatskoj i svi njegovi koncerti su uvijek rasprodani. Planirao je Željko zato i ovo ljeto nastupiti u Splitu i to 19. kolovoza na Sustipanu ni ne sluteći kako će mu iz našeg grada na jugu stići odbijenica.

Ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović odlučio je kako Samardžić ne može nastupiti na Sustipanu. Organizatorima koncerta iz tvrtke “Ona moja” d.o.o. od Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području grada Splita, pa tako i Sustipanom stigao je odgovor kako je njihov zahtjev za organiziranjem koncerta Željka Samardžića odbijen, piše Slobodna Dalmacija.  -  Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Glazba Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu - izjavio je za Slobodnu ravnatelj Park-šume Marjan Marko Pejnović. 

Domagoj Petričević, direktor tvrtke ONA MOJA d.o.o., objasnio je kako je rezervirao datum nastupa i prije dva tjedna je poslao svu potrebnu dokumentaciju  na adresu javne ustanove u čijoj je nadležnosti i Sustipan, a ubrzo je dobio odbijenicu za svoj zahtjev. Zatražio je i objašnjenje te odluke, ali nakon četiri dana od upita nitko iz ove ustanove nije mi objasnio zašto Željko Samardžić ne može nastupiti na Sustipanu gdje su nastupili brojni glazbenici od Vlatka Stefanovskog, Urbana, Bože Vreće, The Frajli, Gibonnija, Gorana Bregovića.... 

– Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Ravnatelj park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica..., ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati – kazao je za Slobodnu  Domagoj Petričević, direktor tvrtke ONA MOJA d.o.o.. Podsjetimo, nedavno je otkazan i koncert Duška Kuliša i njegovih gostiju koji se trebao održati u pulskom Domu sportova 25. ožujka. Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zatražio je da se koncert ne održi, jer nije zadovoljan ovakvom glazbom i ne želi takav koncert u svom gradu. Cijela stvar završila je i na sudu te je na Trgovačkom sudu u Pazinu 10. ožujka održano ročište na kojem se raspravljalo o zabrani koncerta Duška Kuliša i prijatelja u Puli i sudac Damir Rabar donio je odluku kako se koncert neće održati. Agencija Hiljadarka, koja stoji iza organizacije koncerta Duška Kuliša, podnijela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane, u kojoj su trebali nastupiti Duško Kuliš i prijatelji.

Organizatori su kao nadoknadu za financijsku štetu tražili privremenu mjeru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. ožujka te kazali da bi u tom slučaju odustali od daljnjih postupaka, točnije od novčanih potraživanja. Međutim, sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mjere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete. Sud nije, naravno, u svom odlučivanju uzimao u obzir glazbeni žanr, već se radi o primjeni prava gdje, u ovom konkretnom slučaju, nisu postignute pretpostavke za prihvaćanje privremene koju je tražio organizator koncerta.

VIDEO Jelenu Balašević uznemirile vijesti o majci Oliveri: Bila sam za volanom, doživjela sam užasan stres

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije